vineri, februarie 26, 2021

Noi reguli pentru călătoriile făcute în Grecia și Spania. Vor păși în țară doar turiștii vaccinați

Top Citite

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

ULTIMA ORA! SE PRELUNGESC RESTRICȚIILE CU ÎNCĂ 14 ZILE ÎN ARGEȘ DIN CAUZA CAZURILOR NOI DE CORONAVIRUS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea, cu încă 14 zile, restricțiilor, în tot județul Argeș, începând...

Ultima ORA! Tot mai aproape de introducerea pașaportului Covid. Va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket!

Pașaportul Covid este realitatea viitorului apropiat. Documentul va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket, iar cine refuză acest act...

Anul 2021 aduce noi reguli pentru turiști. În Spania și Grecia se va decide dacă vor intra doar turiștii vaccinați împotriva covid-19.
Grecia și Spania sunt două țări europene cu o economie puternică bazată pe industria turismului. Cele două țări insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.
Azi, 21 ianuarie 2021, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat. Conform oficialilor, acest lucru ajută la revitalizarea deplasărilor.

Citește și:  Jennifer Aniston's Ex Justin Theroux Wishes Her Happy Birthday on Instagram

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.
Certificatul COVID-19 – o nouă implementare la nivel european
Arancha Gonzalez a declarat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial. Ea a transmis că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.
„Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.
Rămâne de văzut ce vor decide și restul țărilor care fac parte din Uniunea Europeană.


Citește și:  Jennifer Aniston's Ex Justin Theroux Wishes Her Happy Birthday on Instagram

Ultimele articole

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zi de succes in aceasta zi pentru 2 zodii

Horoscop 29 ianuarie 2021 pentru Berbec Veți fi mai sociabil azi și veți accepta cu plăcere invitațiile pe care le primiți. Evitați argumentele despre subiecte...

Citește și:

Citește și:  Bilanț coronavirus, vineri, 5 februarie: 2.580 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore!