duminică, mai 16, 2021

Noi reguli pentru călătoriile făcute în Grecia și Spania. Vor păși în țară doar turiștii vaccinați

Top Citite

ULTIMA ORA! Bilanț coronavirus, azi 1 mai 2021: Alte 1.307 cazuri noi de COVID-19. Care este situația la ATI?

Autoritățile au anunțat astăzi, bilanțul cazurilor de COVID-19 în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă...

Care este cu adevărat starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel? Actorul a vorbit prin telefon

Pe 20 aprilie, presa anunța că Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena, au fost diagnosticați cu Covid-19 și se...

Atentie! 7 cadouri care aduc ghinion şi boală în casă. Nu le primi, nu le dărui! Mare blestem va fi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit recent la Antena 3 o listă cu mai multe obiecte care aduc ghinion şi...

Anul 2021 aduce noi reguli pentru turiști. În Spania și Grecia se va decide dacă vor intra doar turiștii vaccinați împotriva covid-19.
Grecia și Spania sunt două țări europene cu o economie puternică bazată pe industria turismului. Cele două țări insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.
Azi, 21 ianuarie 2021, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat. Conform oficialilor, acest lucru ajută la revitalizarea deplasărilor.

Citește și:  Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.
Certificatul COVID-19 – o nouă implementare la nivel european
Arancha Gonzalez a declarat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial. Ea a transmis că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.
„Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.
Rămâne de văzut ce vor decide și restul țărilor care fac parte din Uniunea Europeană.


Citește și:  Ai lucrat un an în străinătate, primești o pensie uriașă

Ultimele articole

Horoscopul lunii februarie 2021: Ploua cu noroc pentru mai multe zodii in aceasta luna

Horoscop Februarie 2021: Berbec Nativii Berbec se bucura de momente romantice in luna februarie, caci relatia de cuplu si familia ocupa loc fruntas printre prioritatile...

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zi de succes in aceasta zi pentru 2 zodii

Horoscop 29 ianuarie 2021 pentru Berbec Veți fi mai sociabil azi și veți accepta cu plăcere invitațiile pe care le primiți. Evitați argumentele despre subiecte...

Citește și:

Citește și:  Jennifer Aniston's Ex Justin Theroux Wishes Her Happy Birthday on Instagram