vineri, februarie 26, 2021

Ultima Ora! Elevii din orașe, transportaţi gratuit cu autobuze şcolare. Cine va suporta costurilor curselor speciale

Top Citite

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

ULTIMA ORA! SE PRELUNGESC RESTRICȚIILE CU ÎNCĂ 14 ZILE ÎN ARGEȘ DIN CAUZA CAZURILOR NOI DE CORONAVIRUS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea, cu încă 14 zile, restricțiilor, în tot județul Argeș, începând...

Ultima ORA! Tot mai aproape de introducerea pașaportului Covid. Va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket!

Pașaportul Covid este realitatea viitorului apropiat. Documentul va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket, iar cine refuză acest act...

Orașele cu mai mult de 50.000 de locuitori vor fi obligate să organizeze curse speciale pentru elevi, costurile urmând să fie suportate din bugetul de stat. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege inițiat de către secretarul general al PNL Robert Sighiartău și de un alt deputat liberal, Dumitru Mihalescul.

Proiectul constă într-o modificare a Legii educației care vizează transportul elevilor. Astfel, este inclusă în lege gratuitatea pentru elevi a transportului public local până la împlinirea vârstei de 18 ani sau terminarea studiilor în învățământul preuniversitar.

Citește și:  Beautiful waterfalls that will take your breath away

Gratuitatea este în vigoare din mai, când a fost introdusă prin Hotărâre de Guvern. Menționarea acesteia și în lege ar îngreuna pe viitor eventuala retragere de către Guvern a acestei facilități, în lipsa unui acord al Parlamentului.

Curse pentru elevi în interiorul orașelor de la 1 ianuarie

În pofida gratuității deja existente, inițiatorii vor ca orașele mari, de peste 50.000 de locuitori să organizeze curse școlare speciale pe considerentul că acest lucru „va crește gradul de siguranță pentru transportul elevilor până la școală și de la școală la domiciliu”.

Până acum, statul român asigura transportul cu curse speciale pentru elevii care nu puteau merge la școală în localitatea de domiciliu, ei trebuind să facă naveta într-una învecinată. Dacă proiectul va fi adoptat, transportul orășenesc al elevilor va fi finanțat și organizat de către Guvern.

„Din punct de vedere bugetar, efortul financiar al administrațiilor publice locale va fi susținut prin sume și cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Acest tip de transfer va asigura implementarea măsurilor și va crește alocările din PIB pentru domeniul educației”, se spune în expunerea de motive.

Citește și:  Sony's PlayStation TV Could Be a Busy Little Gadget

Prevederile legii ar urma să fie aplicate începând cu 1 ianuarie 2021, iar de ea vor beneficia atât elevii din școlile de stat, cât și cei din învățământul privat și confesional.Prevederile legii ar urma să fie aplicate începând cu 1 ianuarie 2021, iar de ea vor beneficia atât elevii din școlile de stat, cât și cei din învățământul privat și confesional.

Citește și:  Sony's PlayStation TV Could Be a Busy Little Gadget

HG 435/2020 prevede regulile prin care este subvenționat transportul elevilor de către stat în interiorul localităților, între localități și între județe.

Actul normativ stipulează cum se face decontarea către operatorii de transport, însă nu impunea obligativitatea curselor speciale în interiorul aceleiași localități.

Navigare în articole


Ultimele articole

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

Horoscopul lunii februarie 2021: Ploua cu noroc pentru mai multe zodii in aceasta luna

Horoscop Februarie 2021: Berbec Nativii Berbec se bucura de momente romantice in luna februarie, caci relatia de cuplu si familia ocupa loc fruntas printre prioritatile...

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zi de succes in aceasta zi pentru 2 zodii

Horoscop 29 ianuarie 2021 pentru Berbec Veți fi mai sociabil azi și veți accepta cu plăcere invitațiile pe care le primiți. Evitați argumentele despre subiecte...

Citește și: