duminică, mai 16, 2021

Ultima Ora! Elevii din orașe, transportaţi gratuit cu autobuze şcolare. Cine va suporta costurilor curselor speciale

Top Citite

ULTIMA ORA! Bilanț coronavirus, azi 1 mai 2021: Alte 1.307 cazuri noi de COVID-19. Care este situația la ATI?

Autoritățile au anunțat astăzi, bilanțul cazurilor de COVID-19 în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă...

Care este cu adevărat starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel? Actorul a vorbit prin telefon

Pe 20 aprilie, presa anunța că Alexandru Arșinel și soția lui, Marilena, au fost diagnosticați cu Covid-19 și se...

Atentie! 7 cadouri care aduc ghinion şi boală în casă. Nu le primi, nu le dărui! Mare blestem va fi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit recent la Antena 3 o listă cu mai multe obiecte care aduc ghinion şi...

Orașele cu mai mult de 50.000 de locuitori vor fi obligate să organizeze curse speciale pentru elevi, costurile urmând să fie suportate din bugetul de stat. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege inițiat de către secretarul general al PNL Robert Sighiartău și de un alt deputat liberal, Dumitru Mihalescul.

Proiectul constă într-o modificare a Legii educației care vizează transportul elevilor. Astfel, este inclusă în lege gratuitatea pentru elevi a transportului public local până la împlinirea vârstei de 18 ani sau terminarea studiilor în învățământul preuniversitar.

Citește și:  Test de personalitate – Alege o potcoava si vezi cat de norocos esti. Mi se potriveste de minune

Gratuitatea este în vigoare din mai, când a fost introdusă prin Hotărâre de Guvern. Menționarea acesteia și în lege ar îngreuna pe viitor eventuala retragere de către Guvern a acestei facilități, în lipsa unui acord al Parlamentului.

Curse pentru elevi în interiorul orașelor de la 1 ianuarie

În pofida gratuității deja existente, inițiatorii vor ca orașele mari, de peste 50.000 de locuitori să organizeze curse școlare speciale pe considerentul că acest lucru „va crește gradul de siguranță pentru transportul elevilor până la școală și de la școală la domiciliu”.

Până acum, statul român asigura transportul cu curse speciale pentru elevii care nu puteau merge la școală în localitatea de domiciliu, ei trebuind să facă naveta într-una învecinată. Dacă proiectul va fi adoptat, transportul orășenesc al elevilor va fi finanțat și organizat de către Guvern.

„Din punct de vedere bugetar, efortul financiar al administrațiilor publice locale va fi susținut prin sume și cote defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale. Acest tip de transfer va asigura implementarea măsurilor și va crește alocările din PIB pentru domeniul educației”, se spune în expunerea de motive.

Citește și:  Alege o cheie și deschide ușa viitorului. Testul care îți spune totul despre ce te așteaptă în viață! Tu pe care ai ales-o?

Prevederile legii ar urma să fie aplicate începând cu 1 ianuarie 2021, iar de ea vor beneficia atât elevii din școlile de stat, cât și cei din învățământul privat și confesional.Prevederile legii ar urma să fie aplicate începând cu 1 ianuarie 2021, iar de ea vor beneficia atât elevii din școlile de stat, cât și cei din învățământul privat și confesional.

Citește și:  Mirabela Dauer s-a vaccinat împotriva noului coronavirus: „Voiam să mă vaccineze și în brațul drept”

HG 435/2020 prevede regulile prin care este subvenționat transportul elevilor de către stat în interiorul localităților, între localități și între județe.

Actul normativ stipulează cum se face decontarea către operatorii de transport, însă nu impunea obligativitatea curselor speciale în interiorul aceleiași localități.

Navigare în articole


Ultimele articole

ULTIMA ORA! Bilanț coronavirus, azi 1 mai 2021: Alte 1.307 cazuri noi de COVID-19. Care este situația la ATI?

Autoritățile au anunțat astăzi, bilanțul cazurilor de COVID-19 în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă...

Horoscopul lunii februarie 2021: Ploua cu noroc pentru mai multe zodii in aceasta luna

Horoscop Februarie 2021: Berbec Nativii Berbec se bucura de momente romantice in luna februarie, caci relatia de cuplu si familia ocupa loc fruntas printre prioritatile...

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zi de succes in aceasta zi pentru 2 zodii

Horoscop 29 ianuarie 2021 pentru Berbec Veți fi mai sociabil azi și veți accepta cu plăcere invitațiile pe care le primiți. Evitați argumentele despre subiecte...

Citește și: