vineri, februarie 26, 2021

Carantină prelungită 14 zile la Cluj: restaurantele şi sălile de spectacol rămân închise

Top Citite

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

ULTIMA ORA! SE PRELUNGESC RESTRICȚIILE CU ÎNCĂ 14 ZILE ÎN ARGEȘ DIN CAUZA CAZURILOR NOI DE CORONAVIRUS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea, cu încă 14 zile, restricțiilor, în tot județul Argeș, începând...

Ultima ORA! Tot mai aproape de introducerea pașaportului Covid. Va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket!

Pașaportul Covid este realitatea viitorului apropiat. Documentul va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket, iar cine refuză acest act...

Ca urmare a incidenței ridicate a infectărilor cu noul coronavirus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis marți să mențină pentru încă 14 zile în scenariul roșu Cluj-Napoca și în alte 15 localități din județ.

Carantină prelungită 14 zile la Cluj: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, marţi, prelungirea cu încă 14 zile a restricţiilor privind restaurantele, sălile de spectacole şi jocuri de noroc în municipiul reşedinţă, în care rata incidenţei COVID-19 se situează la 3,72 la mia de locuitori.

Potrivit CJSU, prelungirea măsurilor de restricţie intră în vigoare pe 27 ianuarie, la ora 0,00.

Citește și:  Noi reguli pentru călătoriile făcute în Grecia și Spania. Vor păși în țară doar turiștii vaccinați

Conform reglementărilor anterioare, printre altele, în unităţile administrative teritoriale în care incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele şi cafenelele rămân închise în interior, la fel cluburile, barurile, discotecile, şi nu pot fi organizate spectacole sau concerte cu public.

Carantină prelungită 14 zile la Cluj: În judeţul Cluj, rata incidenţei COVID-19 a scăzut, în raportarea de marţi, la 2,79 la mia de locuitori.

Există însă 16 unităţi administrativ-teritoriale, în care incidenţa bolii este de peste 3 la mia de locuitori. Printre ele se numără şi municipiul Cluj-Napoca, cu 3,72 la mia de locuitori.

Măsurile se aplică în Cluj-Napoca, dar şi și în comunele Apahida, Aghireșu, Baciu, Băișoara, Cămărașu, Feleacu, Florești, Gârbău, Iclod, Mărișel, Negreni, Petreștii de Jos, Ploscos, Poieni și Sic, unde incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, depășeste pragul de 3.

Cea mai mare incidenţă în judeţ este în comuna Poieni, cu 5,39 cazuri la mia de locuitori.

Citește și:  Horoscop 3 februarie 2021. Zodia care este tradata de o persoana apropiata

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis marți ridicarea parțială a restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19 în localitățile în care incidența infectărilor a scăzut sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, în localitățile din județul Cluj incidența cazurilor de COVID-19 este mai mică de 1,5 localurile rămân deschise în interior, iar sălile de spectacole sau cinematografele pot fi ocupate la capacitatea de 50%.

De aceste măsuri vor beneficia 48 de localități, printre care și Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii.

Citește și:  Ion Dichiseanu, în stare gravă la spital! Actorul se află la ATI, cu grave probleme pulmonare

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.877 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, după efectuarea a 22.197 de teste RT-PCR (14.079 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 8.118 la cerere) şi a 6.885 de teste rapide antigenice.

De asemenea, au fost raportate 97 de decese, bilanţul fiind de 17.938. Numărul pacienţilor internaţi la ATI este 1.002. Doar în judeţul Timiş coeficientul infectărilor cumulate se menţine peste 3.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, marţi, că în ultimele 24 de ore, au fost vaccinate 43.747 de persoane, din care 15.603 au primit a doua doză. În acelaşi interval, s-au raportat 70 de reacţii adverse, comune şi minore, alte trei reacţii adverse fiind în curs de investigare.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) solicită ca alternativă efectuarea unui test COVID-19 la întoarcerea în ţară, în locul carantinării de 14 zile, deoarece acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri şi litigii.


Ultimele articole

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

Horoscopul lunii februarie 2021: Ploua cu noroc pentru mai multe zodii in aceasta luna

Horoscop Februarie 2021: Berbec Nativii Berbec se bucura de momente romantice in luna februarie, caci relatia de cuplu si familia ocupa loc fruntas printre prioritatile...

Citește și: