vineri, februarie 26, 2021

Ministrul Educaţiei, noi explicaţii despre formularul de consimțământ privind testarea COVID. „Părintele nu este obligat să completeze acest formular”

Top Citite

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

ULTIMA ORA! SE PRELUNGESC RESTRICȚIILE CU ÎNCĂ 14 ZILE ÎN ARGEȘ DIN CAUZA CAZURILOR NOI DE CORONAVIRUS

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât prelungirea, cu încă 14 zile, restricțiilor, în tot județul Argeș, începând...

Ultima ORA! Tot mai aproape de introducerea pașaportului Covid. Va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket!

Pașaportul Covid este realitatea viitorului apropiat. Documentul va fi obligatoriu inclusiv pentru cumpărături la supermarket, iar cine refuză acest act...

Sorin Cîmpeanu a precizat că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome de COVID-19 la şcoală. Ministrul Educaţiei a avertizat că elevul va sta acasă 14 zile în cazul în care părintele nu este de acord cu testarea.

Noi controverse au apărut odată cu redeschiderea şcolilor în rândul părinţilor după ce au aflat că ar trebui să completeze formularul de consimțământ privind testarea COVID. Ministrul Educaţiei a dat explicaţii în legătură cu acest document.

„Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. El trebuie să fie completat atunci când un elev are simptome specifice acestei boli. Doar atunci părintele este pus în faţa nevoii de a completa formularul, doar atunci. (…) Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat.

Citește și:  Se schimbă vârsta de pensionare. Raluca Turcan anunţă că se poate ieşi la pensie la 70 de ani

El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru”, a declarat ministrul Educaţiei, luni seară, la postul Realitatea Plus, citat de News.ro.

Dacă părinţii sunt de acord, testarea elevului care prezintă simptome se va face în şcoală în situaţia în care este dotată cu un cabinet medical. În caz contrar, testarea va fi făcută de DSP „pe fluxul normal”, a afirmat ministrul Educaţiei. Testarea se va face de către personal medical calificat, în prezenţa părintelui.

În cazul în care părinţii nu doresc testarea, copilul nu mai revine la şcoală cel puţin 14 zile.

Citește și:  Noi reguli pentru călătoriile făcute în Grecia și Spania. Vor păși în țară doar turiștii vaccinați

„Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie şi pentru a vedea care sunt paşii următori”, a afirmat ministrul, conform sursei citate.

Ministrul Educaţiei, noi explicaţii despre formularul de consimțământ privind testarea COVID. Ce se întâmplă dacă un elev e depistat cu COVID-19 la şcoală

Ministrul Educaţiei a precizat că dacă un elev este depistat cu noul coronavirus în urma unui test PCR, colegii acestuia cu care a intrat în contact pot fi testaţi gratuit. Acest lucru va fi posibil numai în situaţia în care părinţii sunt de acord cu testarea.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că un milion de teste au fost alocate în teritoriu pentru testarea elevilor.

Citește și:  Andra trece prin clipe grele în izolare! Cu ce probleme se confruntă artista

Ministrul Educaţiei a negat că a avut discuţii în contradictoriu cu ministrul Sănătăţii pe acest subicet, ci „discuţii constructive”.

Cu doar câteva ore înainte de începerea semestrului 2, Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au prezentat duminică seară un nou formular de exprimare a consimţământului părinţilor pentru testarea copiilor în cazul în care au simptomatologie specifică COVID-19, precum şi situaţiile exceptate de la purtatea măştii.


Ultimele articole

Veste Bună! Anunț despre masca de protecție. Când nu vom mai fi obligaţi să o purtăm?

Valeriu Gheorghiță a transmis când vom putea renunța la masca de protecție. Specialistul a făcut declarații uluitoare despre renunțarea...

Horoscopul lunii februarie 2021: Ploua cu noroc pentru mai multe zodii in aceasta luna

Horoscop Februarie 2021: Berbec Nativii Berbec se bucura de momente romantice in luna februarie, caci relatia de cuplu si familia ocupa loc fruntas printre prioritatile...

Horoscop 29 ianuarie 2021. Zi de succes in aceasta zi pentru 2 zodii

Horoscop 29 ianuarie 2021 pentru Berbec Veți fi mai sociabil azi și veți accepta cu plăcere invitațiile pe care le primiți. Evitați argumentele despre subiecte...

Citește și: