3 alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun

Home > 3 alimente pe care trebuie să le eviți la micul dejun

Micul dejun bazat pe cereale procesate

Pare un lucru de la sine înţeles să nu alegi cerealele procesate şi cu adaos de zahăr, însă foarte mulţi oameni exact pe acestea le consumă la micul dejun. Sunt uşor de preparat, iar dacă nu sunt învelite în zahăr oamenii cred că sunt alegerea potrivită pentru ei. Ei bine, alegerea acestor alimente pentru micul dejun este una cel puţin neinspirată.

Zahărul nu doar că va îngreuna pierderea în greutate, însă va avea ca efect şi o scădere a nivelului energetic. Tocmai de aceea în momentul în care ai ajuns la birou simţi nevoia pentru o gustărică, întrucât te simţi stors de energie. În cazul în care optezi pentru cereale la micul dejun citeşte lista cu ingrediente. De cele mai multe ori vei descoperi zahărul printre ele, chiar pe locul secund. Alege cerealele bogate în fibre şi cu un conţinut sărac în zahăr.

Brioşele nu sunt o alegere bună pentru micul dejun

Brioşele fac parte din categoria micului dejun luat pe fugă. Cumperi o brioşă de la magazinul din colţ, de unde ai luat şi o cafea, şi alergi repede spre locul de muncă. Însă, nu faci decât să-ţi începi ziua cu o doză mare de zahăr care va avea ca efect o reducere a nivelului tău energetic. Pentru că sunt ieftin de produs şi mult mai mari decât cele pe care le-ai face acasă, brioşele din comerţ sunt adevărate bombe cu ceas din cauza conţinutului ridicat de zahăr. În plus, brioşele au multe grăsimi, cea mai mare parte dintre acestea fiind saturate. Nici cele care spun că au mai puţine grăsimi nu sunt alegere inspirate din cauza cantităţii de zahăr conţinute. Nu te lăsa păcălit de brioşele cu musli care, se spune că au în compoziţie fructe, întrucât au prea puţine pentru a fi benefice însă au aceeaşi cantitate de grăsimi şi zahăr precum cele normale. Renunţă la ele sau dacă îţi plac foarte mult rezumă-te la cele făcute în casă.

Chifla cu cremă de brânză nu este bună pentru micul dejun

Această combinaţie nu este chiar atât de proastă, însă doar când nu ne referim la micul dejun. Chifla singură nu ar face mult rău dacă nu ar conţine zahăr şi carbohidraţi care se digeră rapid ceea ce înseamnă mai întâi o creştere, după care prăbuşirea insulinei în corp. Însă, din momentul în care pe chiflă ai adăugat şi un strat generos de cremă de brânză, nivelul grăsimilor saturate şi al caloriilor urcă până la cer. Nu este cel mai înţelept mod de a începe ziua. Dacă vrei chifle alege-le pe cele făcute din cereale integrale şi în loc de cremă de brânză optează pentru unt de arahide.

Sursa

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here