Adrian Mutu, aflat în Slovenia, cu Petrolul, a postat pe Facebook şi Instagram un mesaj cu care şi-a şocat fanii.

Adrian Mutu a postat o rugăciune chiar în ziua Sfinţilor Petru şi Pavel.

 

“Doamne Isuse Hristoase, vreau să te urmez. Îţi mulţumesc că acolo, pe cruce, ai murit şi pentru păcatele mele, păcate care mă despart de Tine pentru veşnicie. Îţi mulţumesc că astăzi mă chemi la Tine. Iartă-mi păcatele şi ia din calea mea tot ce nu e după voia Ta. Ordonează-mi tu viaţa şi călăuzeşte-mă pe calea Ta, care mă conduce spre victorie. Îţi mulţumesc pentru toate lucrurile bune pe care mi le vei da, după cum ai promis în Cuvântul Tău. Îţi mulţumesc că Tu mă asculţi şi că mă simt în siguranţă în mâinile Tale. Amin” , este postarea lui Adi Mutu.

Abonare
Distribuie:0000

40 COMMENTS

 1. Ptr. inculti, numelei Domnului Isus in romaneste, latina, italiana,…. se scrie cu un singur ,,i,,. In limba rusa, bulgara,… slavona se scrie cu doi de ,,i,,. Aici se scrie in romaneste. In originala (ebraica) Isus se scrie Jehoshua (Joshua) si inseamna Yehova yâsha (enternul salveaza).

 2. Ptr. inculti, numele Domnului Isus in romaneste, latina, italiana,…. se scrie cu un singur ,,i,,. In limba rusa, bulgara,… slavona se scrie cu doi de ,,i,,. Aici se scrie in romaneste. In originala (ebraica) Isus se scrie Jehoshua (Joshua) si inseamna Yehova yâsha (enternul salveaza).

 3. Ie cel mai mare cistig a lui adi de pina acum daca se intoarce la D-NUL ISUS lumea si destrabalarile nu-ti ofera decit moarte vesnica iar ISUS it i ofera pace in suflet aici pe pamint si in plus viata vesnica (stim bine cu toti ca sufletele oamenilor sint nemuritoare) asa ca gindestete bine unde ai s a iti petreci vesnicia

 4. Dupa opinia ortodoxa este ok atunci cand oamenii traiesc in faradelege (curvie si adulter minciuna si hotie etc) Domnul Iisus a murit si pt Mutu si pt poponarii Bucurestiului cat si pt popii cu ceafa invartosata care slujesc pt buzunar dar i-apuca pandaliili cand cate un nenorocit se elibereaza daca descopera adevarul scripturii ! oare cine o sa va scape de jaratecul vesnic?

 5. dnle paraschiv cine respecta cuvantul lui dzeu din sf scriptura bibliea acela vede inparatiea ,nu cei ce respecta jumatate si jumatate fac cum invata la seminar sau traditia ,,,,oooooooooo dzeu spune cercetati scripturile sa nu va rataciti nu spune sa facem cew ne invata sfanta traditiee atentie si amd .

 6. hahahahhahahahah hahahahhahahahha hahahahhahahahhah Naivilor!!!!! Bha sunteti prosti!!!!????? Va da biserica mha de mancare???? Ce tara de oameni prosti domne prosti rau!!!!!

 7. NE BUCURAM PENTRU ADRIAN MUTU CA DOMNUL DUMNEZEU I-A DESCHIS OCHI , L-A SCOS DIN ORBIE SI I-A ARATAT CALEA INGUSTA CATRE CER ! MARE LUCRU SA II DESCHIZI USA DIMNULUI ISUS HRISTOS CAND A BATUT LA USA TA ! INCERCARI VOR VENI POATE IN PRIMUL RAND CHIAR DIN FAMILIE PENTRU CA SABIA DESPARTIRII DE RELE DE ACOLO INCEPE ! CUM SA ITI LASI CREDINTA STRAMOSASCA SI SA PLECI DUPA “ERETICI” ? DRAGA ADRIAN MUTU DACA CU ADEVARAT AI FACUT ACEST PAS SA FI DE DOMNUL BINECUVANTAT CA TU TI-AI INTARIT CREDINTA LASANDU-TI IN URMA O VIATA PLINA DE PACAT ! IN SFANTA SCRIPTURA DOMNUL ITI SPUNE SA CERCETEZI SCRIPTURILE SA TRAIM IN ASCULTARE DE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SA NU NE RATACIM si NU SA CERCETAM SFANTA TRADITIE CARE TE DUCE IN NEASCULTAREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU SI CAUTA POFTELE FIRII PAMANTESTI.FITI ATENTI DOAR LA RITUALURILE DE INMORMANTARE ! DACA DOMNUL DUMNEZEU LE-AR FI LASAT IN CUVANT AR FI TOATE LA FEL IN TOATE REGIUNILE TARII SAU IN TOATA LUMEA CA SI CUVANTUL DIN SFANTA SCRIPTURA,DAR NU ESTE LASAT CUVANT DE LA DOMNUL PENTRU TRADITIE SI ASTFEL SUNT FOARTE DIFERITE ! ESTE INVENTIE UMANA PENTRU A SE DESCHIDE CATE O PORTITA PENTRU PLACEREA SUFLETULUI LUMESC.ASA CA ESTE CLAR !DOMNUL DUMNEZEU NU NE VREA RELIGIOSI CI NE VREA CREDINCIOSI SI TRAITORI IN CUVANTUL SAU !!!!!!!!!!!!!!

 8. NE BUCURAM PENTRU ADRIAN MUTU CA DOMNUL DUMNEZEU I-A DESCHIS OCHI , L-A SCOS DIN ORBIE SI I-A ARATAT CALEA INGUSTA CATRE CER ! MARE LUCRU SA II DESCHIZI USA DIMNULUI ISUS HRISTOS CAND A BATUT LA USA TA ! INCERCARI VOR VENI POATE IN PRIMUL RAND CHIAR DIN FAMILIE PENTRU CA SABIA DESPARTIRII DE RELE DE ACOLO INCEPE ! CUM SA ITI LASI CREDINTA STRAMOSASCA SI SA PLECI DUPA “ERETICI” ? DRAGA ADRIAN MUTU DACA CU ADEVARAT AI FACUT ACEST PAS SA FI DE DOMNUL BINECUVANTAT CA TU TI-AI INTARIT CREDINTA LASANDU-TI IN URMA O VIATA PLINA DE PACAT ! IN SFANTA SCRIPTURA DOMNUL ITI SPUNE SA CERCETEZI SCRIPTURILE SA TRAIM IN ASCULTARE DE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SA NU NE RATACIM si NU SA CERCETAM SFANTA TRADITIE CARE TE DUCE IN NEASCULTAREA CUVANTULUI LUI DUMNEZEU SI CAUTA POFTELE FIRII PAMANTESTI.FITI ATENTI DOAR LA RITUALURILE DE INMORMANTARE ! DACA DOMNUL DUMNEZEU LE-AR FI LASAT IN CUVANT AR FI TOATE LA FEL IN TOATE REGIUNILE TARII SAU IN TOATA LUMEA CA SI CUVANTUL DIN SFANTA SCRIPTURA,DAR NU ESTE LASAT CUVANT DE LA DOMNUL PENTRU TRADITIE SI ASTFEL SUNT FOARTE DIFERITE ! ESTE INVENTIE UMANA PENTRU A SE DESCHIDE CATE O PORTITA PENTRU PLACEREA SUFLETULUI LUMESC.ASA CA ESTE CLAR !DOMNUL DUMNEZEU NU NE VREA RELIGIOSI CI NE VREA CREDINCIOSI SI TRAITORI IN CUVANTUL SAU !!!!!!!!!!!!!!

 9. Cum scriem corect numele Domnului Iisus Hristos Există foarte multe comentarii şi păreri pro şi contra faptului că numele Mântuitorului ar fi corect Iisus sau Isus. Pe de altă parte se mai face afirmaţia că Isus înseamnă măgar. Alţii sunt de părerea că nu are importanţă cum scrii, principalul este căci crezi în Iisus Hristos. Nu ştiu dacă în limba greacă Isus înseamnă măgar. Noi ca şi creştini trebuie să ne străduim să pronunţăm numele Lui cât mai corect, deoarece El este Dumnezeu adevărat şi Om adevărat. Tot El ne spune: “Că adevăr vă grăiesc: Înainte de a trece cerul şi pământul, nici o iotă sau cirtă (iota şi cirta fiind mici semne grafice din alfabetul limbilor biblice, adică cele mai mici amănunte) din lege nu va trece până ce toate se vor împlini” (MATEI 5, 18).

 10. Cum scriem corect numele Domnului Iisus Hristos Există foarte multe comentarii şi păreri pro şi contra faptului că numele Mântuitorului ar fi corect Iisus sau Isus. Pe de altă parte se mai face afirmaţia că Isus înseamnă măgar. Alţii sunt de părerea că nu are importanţă cum scrii, principalul este căci crezi în Iisus Hristos. Nu ştiu dacă în limba greacă Isus înseamnă măgar. Noi ca şi creştini trebuie să ne străduim să pronunţăm numele Lui cât mai corect, deoarece El este Dumnezeu adevărat şi Om adevărat. Tot El ne spune: “Că adevăr vă grăiesc: Înainte de a trece cerul şi pământul, nici o iotă sau cirtă (iota şi cirta fiind mici semne grafice din alfabetul limbilor biblice, adică cele mai mici amănunte) din lege nu va trece până ce toate se vor împlini” (MATEI 5, 18).

 11. Analizând prologul Evangheliei de la Luca, constatăm că el scrie următoarele: “Pentru că mulţi au încercat să alcătuiască o istorisire a faptelor ce s-au adeverit printre noi, aşa cum ni le-au predat cei care dintru-nceput le-au văzut şi au fost slujitori ai Cuvântului, tot astfel şi eu, după ce pe toate le-am urmărit de la-nceput cu de-amănuntul (autorul îşi întocmeşte scrierea pe baza unei minuţioase documentări, folosind atât izvoarele scrise: Evangheliile după Matei şi Marcu, cât şi pe cele orale: martorii oculari ai evenimentelor relatate), m-am gândit că e bine să ţi le scriu pe rând, Preaputernice Teofile (Teofil, nobil din Roma, proaspăt convertit sau pe cale de convertire, este destinatarul prim şi direct al Evangheliei a treia – ca şi ceva mai târziu, al scrierii Faptele Apostolilor – “Preaputernice” – fiind o formulă foarte corectă de adresare, echivalentă cu cea de “Excelenţă”.), pentru ca tu să cunoşti temeinicia învăţăturilor pe care le-ai primit” (LUCA 1, 1-4).

 12. Analizând prologul Evangheliei de la Luca, constatăm că el scrie următoarele: “Pentru că mulţi au încercat să alcătuiască o istorisire a faptelor ce s-au adeverit printre noi, aşa cum ni le-au predat cei care dintru-nceput le-au văzut şi au fost slujitori ai Cuvântului, tot astfel şi eu, după ce pe toate le-am urmărit de la-nceput cu de-amănuntul (autorul îşi întocmeşte scrierea pe baza unei minuţioase documentări, folosind atât izvoarele scrise: Evangheliile după Matei şi Marcu, cât şi pe cele orale: martorii oculari ai evenimentelor relatate), m-am gândit că e bine să ţi le scriu pe rând, Preaputernice Teofile (Teofil, nobil din Roma, proaspăt convertit sau pe cale de convertire, este destinatarul prim şi direct al Evangheliei a treia – ca şi ceva mai târziu, al scrierii Faptele Apostolilor – “Preaputernice” – fiind o formulă foarte corectă de adresare, echivalentă cu cea de “Excelenţă”.), pentru ca tu să cunoşti temeinicia învăţăturilor pe care le-ai primit” (LUCA 1, 1-4).

 13. Evanghelia a treia a fost scrisă în limba greacă. Practic toate cele patru Evanghelii au fost scrise în limba greacă, cu excepţia Evangheliei după Matei, care a scris prima dată în limba aramaică, limbă vorbită la vremea aceea de evrei, iar în limba greacă a tradus cuvinte din Septuaginta (detalii despre Septuaginta se găsesc scriind pe google: BIBLIA SAU SFÂNTA SCRIPTURĂ PE ÎNŢELESUL TUTUROR). Septuaginta este prima versiune grecească a Vechiului Testament. În limba ebraică numele lui Iisus Hristos se scrie: IEŞUA MESIA, Ieşua = Mântuitor, Mesia = Unsul Domnului. Aceleaşi cuvinte cu această semnificaţie, la modul cel mai corect, traduse din limba greacă, după Septuaginta sunt: Iisus (nu Isus) = Mântuitor şi Hristos = Cel Uns sau Unsul Domnului.

 14. Evanghelia a treia a fost scrisă în limba greacă. Practic toate cele patru Evanghelii au fost scrise în limba greacă, cu excepţia Evangheliei după Matei, care a scris prima dată în limba aramaică, limbă vorbită la vremea aceea de evrei, iar în limba greacă a tradus cuvinte din Septuaginta (detalii despre Septuaginta se găsesc scriind pe google: BIBLIA SAU SFÂNTA SCRIPTURĂ PE ÎNŢELESUL TUTUROR). Septuaginta este prima versiune grecească a Vechiului Testament. În limba ebraică numele lui Iisus Hristos se scrie: IEŞUA MESIA, Ieşua = Mântuitor, Mesia = Unsul Domnului. Aceleaşi cuvinte cu această semnificaţie, la modul cel mai corect, traduse din limba greacă, după Septuaginta sunt: Iisus (nu Isus) = Mântuitor şi Hristos = Cel Uns sau Unsul Domnului.

 15. Toate acestea fiind relatate, Biserica Ortodoxă (cea mult hulită şi batjocorită de mulţi adversari), scrie corect Iisus, nu Isus. Chiar dacă Isus nu înseamnă măgar, acest cuvânt scris cu un singur I, poate să nu însemne MÂNTUITOR şi atunci când scrii cu un singur I, poţi să-I negi calitatea Sa de Mântuitor. Vă dau următoarele exemple vechi-testamentare: Limba ebraică devine la evrei o limbă moartă şi este înlocuită cu aramaica. Textul ebraic este alcătuit numai din consoane şi putea fi citit numai de rabini. Pentru pronunţarea unui cuvânt, vocalele erau intercalate de cititorul însuşi, iar aceasta se făcea prin tradiţia orală transmisă de la dascăl la învăţăcel. Cu vremea însă, această tradiţie s-a tot subţiat, aşa încât noile generaţii nu mai erau sigure şi astfel s-a născut nevoia de a inventa semnele vocalice care să fie intercalate în sistemul consonantic, operă întreprinsă de către MASOREŢI (de la ebraicul MASORA = TRADIŢIE, în secolele VIII-X d.Hr.; ultima versiune fiind realizată în jurul anului 900 d. Hr. de către Ben Aşer şi Ben Neftali, a primit aprobarea autorităţilor rabinice şi s-a constituit în ceea ce înseamnă până astăzi TEXTUL MASORETIC al VECHIULUI TESTAMENT. În DEUTERONOM 8, 3, cuvântul DBR trebuie citit DABAR şi înseamnă CUVÂNT sau dacă se citeşte DEBER înseamnă CIUMĂ. Iată cele două modalităţi de traducere a versetului: – SEPTUAGINTA: -”Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”; – TEXTUL MASORETIC: -”Nu numai cu pâine trăieşte omul, ci cu tot ce iese din gura lui Dumnezeu”; – fără vocale, s-au atribuite arbitrar vocalele, acest verset s-ar mai putea traduce: “Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu toată CIUMA ce iese din gura lui Dumnezeu”, ori astfel de traducere, ar fi de toată comedia.

 16. Toate acestea fiind relatate, Biserica Ortodoxă (cea mult hulită şi batjocorită de mulţi adversari), scrie corect Iisus, nu Isus. Chiar dacă Isus nu înseamnă măgar, acest cuvânt scris cu un singur I, poate să nu însemne MÂNTUITOR şi atunci când scrii cu un singur I, poţi să-I negi calitatea Sa de Mântuitor. Vă dau următoarele exemple vechi-testamentare: Limba ebraică devine la evrei o limbă moartă şi este înlocuită cu aramaica. Textul ebraic este alcătuit numai din consoane şi putea fi citit numai de rabini. Pentru pronunţarea unui cuvânt, vocalele erau intercalate de cititorul însuşi, iar aceasta se făcea prin tradiţia orală transmisă de la dascăl la învăţăcel. Cu vremea însă, această tradiţie s-a tot subţiat, aşa încât noile generaţii nu mai erau sigure şi astfel s-a născut nevoia de a inventa semnele vocalice care să fie intercalate în sistemul consonantic, operă întreprinsă de către MASOREŢI (de la ebraicul MASORA = TRADIŢIE, în secolele VIII-X d.Hr.; ultima versiune fiind realizată în jurul anului 900 d. Hr. de către Ben Aşer şi Ben Neftali, a primit aprobarea autorităţilor rabinice şi s-a constituit în ceea ce înseamnă până astăzi TEXTUL MASORETIC al VECHIULUI TESTAMENT. În DEUTERONOM 8, 3, cuvântul DBR trebuie citit DABAR şi înseamnă CUVÂNT sau dacă se citeşte DEBER înseamnă CIUMĂ. Iată cele două modalităţi de traducere a versetului: – SEPTUAGINTA: -”Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”; – TEXTUL MASORETIC: -”Nu numai cu pâine trăieşte omul, ci cu tot ce iese din gura lui Dumnezeu”; – fără vocale, s-au atribuite arbitrar vocalele, acest verset s-ar mai putea traduce: “Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu toată CIUMA ce iese din gura lui Dumnezeu”, ori astfel de traducere, ar fi de toată comedia.

 17. Tot aşa şi Isus, fără a doua vocală “i”, ar putea să însemne “măgar”. Nu spun că înseamnă, dar în Evanghelii, care s-au scris în limba greacă, corect este Iisus şi atunci se traduce corect: MÂNTUITOR. CONCLUZIE: Fără să mai facem speculaţii, să scriem şi să pronunţăm corect: Iisus, nu Isus. Iisus se traduce corect: Mântuitor. Biserica Ortodoxă fiind o Biserică drept credincioasă, nu modifică nici o cirtă, nici o iotă din lege, aşa cum ne-a poruncit Hristos. Învăţătura dogmatică a Bisericii trebuie – după cuvintele Mântuitorului respectată în cele mai mici amănunte. Dacă neglijăm cele mai mici amănunte şi învăţăm aşa pe oameni, foarte uşor le vom neglija şi pe cele mai mari. Fiecare este liber să pronunţe şi să scrie numele lui Iisus Hristos cum vrea, dar pe propria sa răspundere. Biserica Ortodoxă îşi învaţă credincioşii ca să scrie şi să pronunţe corect numele Domnului: Iisus Hristos. Speculaţiile contra acestui nume, vin dintr-un duh de mândrie şi nu uitaţi: Mândria l-a izgonit pe Lucifer cu ceata lui din cer şi pe Adam şi Eva din rai. “Dumnezeu le stă-mpotrivă celor mândri, dar celor smeriţi le dă har” (IACOB 4, 6). NU UITAŢI ACESTE CUVINTE!

 18. Tot aşa şi Isus, fără a doua vocală “i”, ar putea să însemne “măgar”. Nu spun că înseamnă, dar în Evanghelii, care s-au scris în limba greacă, corect este Iisus şi atunci se traduce corect: MÂNTUITOR. CONCLUZIE: Fără să mai facem speculaţii, să scriem şi să pronunţăm corect: Iisus, nu Isus. Iisus se traduce corect: Mântuitor. Biserica Ortodoxă fiind o Biserică drept credincioasă, nu modifică nici o cirtă, nici o iotă din lege, aşa cum ne-a poruncit Hristos. Învăţătura dogmatică a Bisericii trebuie – după cuvintele Mântuitorului respectată în cele mai mici amănunte. Dacă neglijăm cele mai mici amănunte şi învăţăm aşa pe oameni, foarte uşor le vom neglija şi pe cele mai mari. Fiecare este liber să pronunţe şi să scrie numele lui Iisus Hristos cum vrea, dar pe propria sa răspundere. Biserica Ortodoxă îşi învaţă credincioşii ca să scrie şi să pronunţe corect numele Domnului: Iisus Hristos. Speculaţiile contra acestui nume, vin dintr-un duh de mândrie şi nu uitaţi: Mândria l-a izgonit pe Lucifer cu ceata lui din cer şi pe Adam şi Eva din rai. “Dumnezeu le stă-mpotrivă celor mândri, dar celor smeriţi le dă har” (IACOB 4, 6). NU UITAŢI ACESTE CUVINTE!

 19. BIBLIOGRAFIE: 1. BIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURĂ, EDIŢIE JUBILIARĂ A SFÂNTULUI SINOD; Tipărită cu binecuvântarea şi prefaţa Prea Fericitului Părinte TEOCTIST – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; VERSIUNE DIORTOSITĂ DUPĂ SEPTUAGINTA, REDACTATĂ ŞI ADNOTATĂ DE BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, ARHIEPISCOPUL CLUJULUI; Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române; BUCUREŞTI – 2001;

 20. BIBLIOGRAFIE: 1. BIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURĂ, EDIŢIE JUBILIARĂ A SFÂNTULUI SINOD; Tipărită cu binecuvântarea şi prefaţa Prea Fericitului Părinte TEOCTIST – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; VERSIUNE DIORTOSITĂ DUPĂ SEPTUAGINTA, REDACTATĂ ŞI ADNOTATĂ DE BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, ARHIEPISCOPUL CLUJULUI; Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române; BUCUREŞTI – 2001;

 21. 2. STUDIUL NOULUI TESTAMENT – Manual pentru Institutele Teologice – Tipărit cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte JUSTINIAN, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – Ediţia a doua – întocmit de P.C. Diacon Nicolae I. Nicolaescu, profesor la Istitutul teologic de grad universitar din Bucureşti; P.C. Pr. Grigorie Marcu şi P.C. Pr. Sofron Vlad, profesori la Institutul teologic de grad universitar din Sibiu şi P.C. Pr. Prof. Liviu G. Munteanu de la Institutul teologic universitar Cluj-Napoca (desfiinţat în 1952 de autorităţile comuniste); Editura Institutului Biblic…; BUCUREŞTI 1977.

 22. 2. STUDIUL NOULUI TESTAMENT – Manual pentru Institutele Teologice – Tipărit cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte JUSTINIAN, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – Ediţia a doua – întocmit de P.C. Diacon Nicolae I. Nicolaescu, profesor la Istitutul teologic de grad universitar din Bucureşti; P.C. Pr. Grigorie Marcu şi P.C. Pr. Sofron Vlad, profesori la Institutul teologic de grad universitar din Sibiu şi P.C. Pr. Prof. Liviu G. Munteanu de la Institutul teologic universitar Cluj-Napoca (desfiinţat în 1952 de autorităţile comuniste); Editura Institutului Biblic…; BUCUREŞTI 1977.

 23. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu (2 Timotei 3:16). Cu toate acestea, Biserica este Trupul lui Hristos, nu Biblia. Sfintele Scripturi au fost scrise în Bisericã, sub inspiratia Duhului Sfânt, astfel ca, prin marturiile lor, oamenii la cunostinta adevãrului sã vinã (1Timotei 2:4) si sã se uneascã cu Hristos în Bisericã.Biserica, nu Biblia este stâlp si temelie a adevãrului (1Timotei 3:15). Biserica, nu Biblia, este plinirea Celui ce plineste toate întru toti (Efeseni 1:23). Crezul mentioneazã Scripturile, si aceastã referire este cheia de întelegere a felului în care Biserica primarã vedea si folosea Biblia. Vorbind despre Întruparea lui Hristos si lucrarea Lui pe pãmânt, Crezul de la Niceea afirmã: “si a înviat a treia zi dupã Scripturi.” “Dupã Scripturi” implicã autoritatea Scripturilor. Înseamnã cã Hristos S-a întrupat, a trãit, a murit si a înviat din nou asa cum mãrturisesc Scripturile. Scripturile sunt, prin urmare, martore la ceea ce Dumnezeu a fãcut pentru om prin Hristos. Sintagma “dupã Scripturi” este un citat direct din Sf. Pavel: Cãci v-am dat, întâi de toate, ceea ce si eu am primit, cã Hristos a murit pentru pãcatele noastre dupã Scripturi; si cã a fost îngropat si cã a înviat a treia zi, dupã Scripturi (1Corinteni 15:3-4). Conceptul-cheie aici este acela de martori. Profetii Vechiul Testament si Apostolii Celui Nou mãrturiseau despre Hristos: Acesta este ucenicul care mãrturiseste despre acestea si care a scris acestea, si stim cã mãrturia lui e adevãratã (Ioan 21:24). Mãrturisirea Scripturilor este adevãratã – Biserica niciodatã nu a pus la îndoialã aceasta – dar obiectul de credintã a fost, si întotdeauna va fi, subiectul mãrturiei, nu mãrturia însãsi. De aceea Biserica crede fãrã îndoialã mãrturia Scripturilor, dar Biserica nu crede în Scripturi, pentru cã Biblia nu este Dumnezeu.Credinta în Biblie ca obiect de credintã si ca subiect al afirmãrii crezului, reprezintã însã o deviere radicalã de la credinta Bisericii primare. Nici unul din crezurile strãvechi ale Bisericii nu începe cu o declaratie despre Biblie;dimpotrivã, toate încep cu afirmarea credintei în unul Dumnezeu Tatãl. Ruptă de Sfanta Traditie, Biblia poate fi manipulată în orice chip şi folosită pentru susţinerea celor mai bizare învăţături: botezul pentru morţi (ca mormonii), ţinerea sâmbetei (ca adventiştii), un nou botez cu Duhul Sfânt (ca penticostalii), adresarea către Dumnezeu folosind un nume (ca iehoviştii), căsătoriile între homosexuali şi altele..Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor depărta de credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor, prin făţărnicia unor mincinoşi care sunt înfieraţi în cugetul lor. (1 Tim. 4:1, 2)

 24. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu (2 Timotei 3:16). Cu toate acestea, Biserica este Trupul lui Hristos, nu Biblia. Sfintele Scripturi au fost scrise în Bisericã, sub inspiratia Duhului Sfânt, astfel ca, prin marturiile lor, oamenii la cunostinta adevãrului sã vinã (1Timotei 2:4) si sã se uneascã cu Hristos în Bisericã.Biserica, nu Biblia este stâlp si temelie a adevãrului (1Timotei 3:15). Biserica, nu Biblia, este plinirea Celui ce plineste toate întru toti (Efeseni 1:23). Crezul mentioneazã Scripturile, si aceastã referire este cheia de întelegere a felului în care Biserica primarã vedea si folosea Biblia. Vorbind despre Întruparea lui Hristos si lucrarea Lui pe pãmânt, Crezul de la Niceea afirmã: “si a înviat a treia zi dupã Scripturi.” “Dupã Scripturi” implicã autoritatea Scripturilor. Înseamnã cã Hristos S-a întrupat, a trãit, a murit si a înviat din nou asa cum mãrturisesc Scripturile. Scripturile sunt, prin urmare, martore la ceea ce Dumnezeu a fãcut pentru om prin Hristos. Sintagma “dupã Scripturi” este un citat direct din Sf. Pavel: Cãci v-am dat, întâi de toate, ceea ce si eu am primit, cã Hristos a murit pentru pãcatele noastre dupã Scripturi; si cã a fost îngropat si cã a înviat a treia zi, dupã Scripturi (1Corinteni 15:3-4). Conceptul-cheie aici este acela de martori. Profetii Vechiul Testament si Apostolii Celui Nou mãrturiseau despre Hristos: Acesta este ucenicul care mãrturiseste despre acestea si care a scris acestea, si stim cã mãrturia lui e adevãratã (Ioan 21:24). Mãrturisirea Scripturilor este adevãratã – Biserica niciodatã nu a pus la îndoialã aceasta – dar obiectul de credintã a fost, si întotdeauna va fi, subiectul mãrturiei, nu mãrturia însãsi. De aceea Biserica crede fãrã îndoialã mãrturia Scripturilor, dar Biserica nu crede în Scripturi, pentru cã Biblia nu este Dumnezeu.Credinta în Biblie ca obiect de credintã si ca subiect al afirmãrii crezului, reprezintã însã o deviere radicalã de la credinta Bisericii primare. Nici unul din crezurile strãvechi ale Bisericii nu începe cu o declaratie despre Biblie;dimpotrivã, toate încep cu afirmarea credintei în unul Dumnezeu Tatãl. Ruptă de Sfanta Traditie, Biblia poate fi manipulată în orice chip şi folosită pentru susţinerea celor mai bizare învăţături: botezul pentru morţi (ca mormonii), ţinerea sâmbetei (ca adventiştii), un nou botez cu Duhul Sfânt (ca penticostalii), adresarea către Dumnezeu folosind un nume (ca iehoviştii), căsătoriile între homosexuali şi altele..Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor depărta de credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor, prin făţărnicia unor mincinoşi care sunt înfieraţi în cugetul lor. (1 Tim. 4:1, 2)

 25. da asa cred si eu care este religios este pierdut de aici depe acest pamant Dar omul Pocait in orsicare cult ar fii este mintuit religia este o denominare nu o credinta Credinta adevarata este sa crezi In Dumnezeu ca tata in Isus ca fiu si in Duhul sfant ca si o sfanta treime …Si sa faci voia tatalui sa inplinesti Biblia Nestiinta hmm cred ca au parte de ea cei ce judeca un cult fara ai stii temeile si cea ce este cu adevarat menirea ei pe pamant ignoranta este aceiasa care ar vrea sa se bage in seama fara a cerceta scriptzurile…Crestini nu sunt oameni perfecti sunt si ei oameni ne face placerea sa ai judecam sa ai ignoram dar vai ce amar se inseala orsicine crede ca afii ortodox catolic sau orce alta denoimire o sa te mintuiasca in ziua judecatii….._

 26. da asa cred si eu care este religios este pierdut de aici depe acest pamant Dar omul Pocait in orsicare cult ar fii este mintuit religia este o denominare nu o credinta Credinta adevarata este sa crezi In Dumnezeu ca tata in Isus ca fiu si in Duhul sfant ca si o sfanta treime …Si sa faci voia tatalui sa inplinesti Biblia Nestiinta hmm cred ca au parte de ea cei ce judeca un cult fara ai stii temeile si cea ce este cu adevarat menirea ei pe pamant ignoranta este aceiasa care ar vrea sa se bage in seama fara a cerceta scriptzurile…Crestini nu sunt oameni perfecti sunt si ei oameni ne face placerea sa ai judecam sa ai ignoram dar vai ce amar se inseala orsicine crede ca afii ortodox catolic sau orce alta denoimire o sa te mintuiasca in ziua judecatii….._

 27. Important este ca se roaga,se recunoaste si recunoaste ca fara dumnezeu este doar un abur care se vede pentru putin timp apoi dispare.Daca rugaciunea este facuta din inima,sincera,si nu de fatada,sigur este si ascultata….NU CONTEAZA CA UNII SPUN ISUS,ALTII HRISTOS ETC.IMPORTANT ESTE CA RASPUNDE RUGACIUNII..SOCANT ESTE PENTRU PETRECARETI,CURVARI,BETIVI…PENTRU CRESTINI E CEVA NORMAL,CA UN PACATOS SA SE INTOARCA LA DUMNEZEU.

 28. Dumnezeu se cauta prin fapte.,ca sa fi cu adevarat pocait in fata lui Dumnrzeu trebuie sa te gandesti intâi la aproapele tău si apoi la tine.Sunt multi pocaiti egoisti..,invidiosi si hapsâni o spun pentru ca am intalnit cazuri….

 29. Numele adevarat al Domnului este Emanuel iar numele de IIsus Hristos se talcuieste preot uns sau Mantuitorul Uns de aceea cand vorbesti de rau un preot aduci jignire insusi lui Dumnezeu fiul care a fost si este primul preot inafara bineinteles de Melchisedec primul preot pamantesc

 30. Numele adevarat al Domnului este Emanuel iar numele de IIsus Hristos se talcuieste preot uns sau Mantuitorul Uns de aceea cand vorbesti de rau un preot aduci jignire insusi lui Dumnezeu fiul care a fost si este primul preot inafara bineinteles de Melchisedec primul preot pamantesc

 31. Salutare tuturor, tocmai am citit despre Talida Tolnai, cum s-a pocait si m-am bucurat.. unii pot sa fac ce a facut ea si sa isi schimbe orientarea religioasa unii nu pot.. dar as spune ca nici nu trebuie cei care nu pot…ci mai degraba sa ramana in sanul ortodoxiei si sa se pocaiasca acolo! Dragii mei fratri ortodocsi, eu provin dintr-o familie de credinciosi baptisti, si cred ca inteleg ce greu e sa ne schimbam orientarea religioasa (mi-e mi-ar fi greu) in care am crescu fiecare.. Numai ca mai presus de numele denominatiunii reliogoase, a religiei oficiale sau a “sectei” pe care o avem, noi toti ne numim crestini de la Cristos. Si Hristos a veniti in lumea aceasta ca sa ajute lumea sa se pocaiasca de faptele lor rele si sa se intoarca la Dumnezeu, din care provin toate lucrurile si noi.. Exact ceea ce a facut Talida Tolnai(si altii). Nu poti sa te intorci la Dumnezeu ramanand in potopul de desfrau..in care erai altadata. Pentru ca Sfintenia Lui este absoluta! i tu stii asta, fratele meu ortodox… Acum ma inteb. Tu care te numesti crestin ortodox, care ai un nespus de mare avantaj sa te inchini in Biserica Ortodoxa care pastreaza si continuitatea apostolica si care are o bogatie incomensurabila de scrieri si invataturi bisericesti ale sfiintilor lui Dumnezue, care au trait de-a lungul veacurilor de la Iisus Hristos incoace. Tu, care ai avut privilegiul sa te nasti intr-o biserica Ortodoxa, care isi are obarsia in Iisus Hristos, prin porunca data lui Petru si prin continuitatea apostolica de-a lungul veacurilor. Nu se cade oare ca tu sa te pocaiesti in biserica ortodxa de pacatele tale? Tu pentru care insus Hrisos a patimit? A patimit El doar ca sa poti tu sa te multumesti ca faci parte dintr-o biserica “Drept credincioasa? faci parte din biserica crestin rasariteana?” si esti mai cu vaza inaintea lui Dumnezeu decat cei care fac parte din bisericile crestine “sectare” ? Sau a patimit Hristos pentru ca tu sa ai putere de a te intorce astazi de la potopul de desfrau..si fapte mizerabile in care traiai la Dumnezeu? Oare nu scrie sfantul Apostol Petru ce inseamna sa te pocaiesti?

 32. “1 Petru 4:4 1 Aşadar, fiindcă Hristos a pătimit cu trupul, înarmaţi-vă şi voi cu gândul acesta: că cine a suferit cu trupul a isprăvit cu păcatul, 2 Ca să nu mai trăiască timpul ce mai are de trăit în trup după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. 3 Destul este că, în vremurile trecute, aţi făcut cu desăvârşire voia neamurilor, umblând în desfrânări, în pofte, în beţii, în ospeţe fără măsură, în petreceri cu vin mult şi în neiertate slujiri idoleşti. 4 De aceea ei se miră că voi nu mai alergaţi cu ei în aceeaşi revărsare a desfrâului şi vă hulesc.” Oare se cade ca tu sa mustrii pe altii care se intorc de la o revarsare de desfrau, la pocainta? Nu mai bine se cade sa te pocaiesti tu (cum spune si preotul la Biserica) chiar in sanul Bisericii Ordodoxe, adica sa ii iubesti pe frati, sa ii cinstesti, pe preoti, sa te supui prea slavitului Tata, Dumnezeu din care tu iti tragi obarsia, sa vorbesti pe toti de bine, sa faci bine la toata lumea, sa te lasi de orice pofte,vicii, betii si preacurivii., si sa traiesti pentru Dumnezeu,in cumpatare si evlavie si dupa exemplu pe care il vezi in Isus Hristos si in sfintii sai apostoli?!? ore nu tu, tu – fratele meu ortodox- ar trebui sa fii luimina din Lumina pentru toti ceilati credinciosi si necredincios? Oare nu ii drept sa fii o lumina pentru fratii tai din alte culte/secte crestine..si abea apoi pentru cei necredincios? Nu de la tine se asteapta toti ceilati sa-ti urmeze exemlu? Dar daca nu vei face asa cum vei putea beneficia de rasplatirea cea mare a Lui Dumnezeu, care va avea sa vina? Tu spui, e suficent sa fiu in Biserica Ortodoxa ca sa beneficiez de mantuire ! -(mantuirea-i colectiva) Fratele meu Ortodox, pentru mine nu-i suficient ca tu sa fii in bisrica Ortodoxa, rogu-te vreau sa-l vad, mai intai pe Hristos in tine si apoi probabil ca si “gardurile” denominationale dintre noi vor cadea. Te rog, nu-ti schimba religia, dar schimba-ti atitudinea si caracterul, schima-ti viata, arata-mi cum se traieste pentru un Dumnezeu Sfant si-ti voi urma exemplul tau bun! Fie ca Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti Romani Ortodocsi, cu puterea de a lasa pacatele, desfraul si vorbirile de rau si sa traiasca pentru Dumnezeu in curatie de inima si in sfinteinie, si Dumenzeu sa-i poata indumnezei prin sfintenia Lui si pe ei, caci El este de 3 ori Sfant, Drept si nu popate sa priveasca raul cum spune Scriptura, dar si plin de indurare pentru noi si ne dar Har se ne intoarcem ca fiul cel risipitor la El. Fratilor mei Ortoocsi le scriu, ridicati-va! Scapati din cursele celui Viclean si va voi urma….! De curand am participat la serviciile Oastea Domnului si pot sa spun ca m-am simt foarte bine la ceea ce voi numit “secta Ortodoxiei” Oamenii acestia sunt binecuvantati, iubiti de Dumnezeu si cu totul speciali!!! Si de ce, de ce Ordodoxia sa ramana mai jos decat frati lor “sectari” in fapte bune, in dragoste frateasca, in iubirea de omeni si in toate celelate fapte bune pe care Le-a pregatit Hristos ca sa umblam in ele(Epistola catre Efesen 2:10)? Hai-de fratele meu ortodox, ridica-te in Biserica Ortodoxa, pocaieste-te , sfinteste-ti viata, ca vreau sa te urmez!!! Tu ai dreptul de intai nascut, inaintea lui Dumnezeu ca si Esau (Geneza 25:25) si cine-i de vina daca-ti vinzi dreptul de intai nascut impreuna cu minunatele binecuvantari ale lui Dumnezeu ? Fii intaiul nascut in vrednicie, in pocainta, intr-o purtare evlavioasa, in ascultare, in sfinteinie si evlavie adevarata si Dumnezeu te va binecuvanta nespus de mult! Dumnezeu sa te ajute la aceasta ! va rog sa imi scuzati gresleile, am scris in graba…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here