Fie ca le folosim pentru micul dejun, prajituri ori alte mancaruri, cu totii folosim destul de des ouale. Si pentru a ne asigura ca folosim tot timpul oua proaspete pentru cele mai delicioase preparate, este necesar sa cunoastem o metoda foarte simpla de a le testa prospetimea, scrie gustos.ro.
 
Asadar, iata ce trebuie sa faci:

1. Umple un bol adanc cu apa rece astfel incat apa sa acopere oul.

2. Pune oul in apa.

3. Daca oul se duce la fund si se aseaza lateral, inseamna ca a patruns foarte putin aer inauntrul sau, fiind foarte proaspat. Masura in care aerul patrunde in interiorul unui ou determina prospetimea acestuia.

4. Daca oul atinge fundul vasului, insa se pozitioneaza drept, inseamna ca nu este foarte proaspat.

5. Daca oul pluteste, ar trebui aruncat! Cand pluteste, oul are foarte mult aer in interiorul sau, iar cu cat pluteste mai usor, cu atat este mai vechi.

Alte metode prin care poti verifica prospetimea oualelor:

Agita oul. Daca in timp ce il agiti, se aude gabenusul lovind de margini, inseamna ca oul nu este proaspat. Galbenusul migreaza doar in conditiile in care exista mult aer in ou, iar masura aerului dintr-un ou, dupa cum spuneam mai devreme, este chiar indicatorul prospetimii sale.

Examineaza albusul oului. Daca acesta este vascos, usor opac si nu se imprastie foarte mult, inseamna ca oul este proaspat. Daca, in schimb albusul este apos, clar si se imprastie, inseamna ca este vechi.

Verifica oul in bataia luminii. Daca pui un ou proaspat in dreptul unei surse de lumina, poti vedea cu usurinta galbenusul in centrul oului.

Abonare
Distribuie:70000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here