Chiar daca barbatii evita sa isi exteriorizeze trairile, asta nu inseamna ca starile de depresie sau de anxietate nu se manifesta si la ei.

Desi simptomele depresiei sunt asociate in general cu reprezentantele sexului frumos, barbatii nu sunt nici ei feriti de astfel de suferinte. Esti curioasa ce poate cauza depresia in cazul sexului tare, cum se manifesta si cum poate fi tratata? Afla daca iubitul tau sufera de depresie si vezi cum il poti ajuta:

Cum se manifesta depresia la barbati

Barbatii care sufera de stari depresive sau de anxietate au, in general, simptome asemanatoare cu cele ale femeilor depresive. Irascibilitatea, lipsa rabdarii, starile de tristete sau de agitatie si nervozitatea crescuta sunt doar cateva dintre acestea.

Comportamentul in cuplu al barbatilor care sufera de depresie se modifica si el, acestia devenind tot mai usor iritabili si tot mai lipsiti de toleranta fata de partenerele lor.

Simptomele depresiei pot sa-i faca pe reprezentantii sexului tare mai tipicari si mai pretentiosi in cele mai absurde moduri. Daca iubitul tau sufera de aceasta afectiune, se poate intampla sa devina foarte atent la cele mai nesemnificative detalii, sa iti faca observatii si chiar sa se supere pe tine atunci cand nu ii convine ceva.

Ce factori ii pot face pe barbati sa sufere de depresie

Ca si in cazul femeilor, cauzele depresiei pot fi multiple si diverse in cazul barbatilor. De la problemele de la locul de munca la neintelegerile din cuplu, de la problemele de sanatate ale lor sau ale unei persoane apropiate pana la lipsa banilor, lucrurile care ii afecteaza pe barbati sunt numeroase.

Acestia sufera si cumuleaza frustrari ori de cate ori sunt supusi presiunilor de la serviciu, cand sunt amenintati sau cand iubitele lor le dau ultimatumuri, cand in familiile lor exista probleme de ordin medical, financiar sau pur si simplu neintelegeri. Din pacate, aceste frustrari se amplifica sub actiunea stresului, a oboselii sau a altor factori care creeaza disconfort.

Cum se trateaza depresia

Depresia se trateaza in centrele medicale speciale afectiunilor psihice, sub indrumarea unui psiholog sau psihiatru, in functie de simptomele si nevoile pacientului. Medicatia nu este obligatorie, ci se recomanda doar in cazurile in care sedintele de terapie nu fac fata provocarii de a-l redresa pe cel afectat de aceasta boala.

Cum iti poti ajuta iubitul depresiv

Daca iubitul tau sufera de depresie sau de stari de anxietate, este foarte important ca tu sa incerci sa il intelegi, sa depistezi de unde i se trag aceste stari, sa il sprijini si sa ii arati ca ii esti alaturi in acele momente dificile.

Sugereaza-i sa ia legatura cu un medic de specialitate, fara a-l presa insa cu acest lucru. Vorbeste cu parintii sau prietenii lui si transformati scopul intr-unul colectiv, in realizarea caruia sa depuneti cu totii eforturi.

Cel mai important pentru un barbat depresiv este sa se simta sprijinit si sa nu fie marginalizat sau privit cu compasiune. Intareste-i iubitului tau convingerea ca aceste lucruri se pot intampla oricui si ca le poate depasi daca ia deciziile cele mai bune si daca isi doreste.

Optimismul este de asemenea foarte important, asa ca incearca sa nu-i vorbesti tot timpul pe un ton sobru, ci glumeste cu el si incearca sa destinzi atmosfera in masura in care este posibil.

Distribuie:14000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here