Nelu Tătaru dă vestea pe care niciun român nu o aștepta: „Se poate întâmpla și la noi”

Ministrul Sănătății a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește situația infectărilor cu coronavirus din țara noastră.

Nelu Tătaru a explicat că România ar putea ajunge în situația

în care au fost Italia sau Spania, dacă măsurile de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție nu sunt respectate așa cum ar trebui
Nelu Tătaru avertizează că putem ajunge ca Italia
Ministrul Sănătății este de părere că țara noastră poate ajunge în situația în care a fost Italia, cea mai afectată țară de infecțiile cu coronavirus din Europa.

Situația de acolo devenise atât de rea încât medicii nu mai aveau loc în spitale și trebuiau să aleagă ce pacient să salveze.

Nelu Tătaru a avertizat că sunt pe o pantă ascendentă în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus, iar dacă regulile stabilite de autorități vor fi respectate, atunci vom putea ajunge la o stagnare a numărului de cazuri.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele
săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300,

dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății, luni seară, la TVR .

Ministrul Sănătății a atras atenția că dacă nu vom respecta aceste reguli, atunci creșterea numărului de cazuri noi nu poate fi oprită și vom ajunge într-un scenariu negru, precum cel din Spania sau Italia.

„Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor,

la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a explicat Nelu Tătaru. scrie redactia.ro

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *