Avem motive să dăm iama în toată ciocolata iarna aceasta. Conform specialiștilor, acest tip de dulce calmează tusea.

Profesorul Alyn Morice, directorul centrului de studii cardiovasculare și respiratorii la Universitatea din Hull, și fondatorul Societatea Internațională pentru Cercetarea Tusei, susține că ciocolata este bună dacă ne confruntăm cu această afecțiune.

Un studiu realizat de Morice și colegii săi au arătat că toate siropurile care tratează tusea și care sunt pe bază de cacao sau ciocolată au funcționat mai  bine decât cele standard. Tratamentul se pare că  adat roade pe pacienții care au primit acest remediu în doar două zile, comparativ cu celelalte siropuri.

Totuși, aceasta nu este singura cercetare care arată rezultatele bune ale produselor pe bază de ciocolată împotriva tusei.

Inițial, cercetătorii de la Colegiul Imperial din ;ondra au stabilit că un alcaloid pe care îl conține cacaua are un efect mai bun de a suprima tusea decât codeina – unul dintre ingredientele principale conținute de tratamentele împotriva tusei. Numărul pacienților care au urmat acest tratament, au arătat rezultatele studiului, au fost nevoiți să renunțe cu două zile față de cei care luau un tratament normal, pentru că nu mai tușeau.

Continuarea aici:

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here