“Selfie-ul” de la Oscar, care a făcut înconjurul lumii, fiind distribuit pe Twitter de peste 3 milioane de ori, s-a dovedit a fi o mișcare inteligentă de marketing a companiei Samsung, scrie paginademedia.ro.

Nu a fost deloc o întâmplare că fotografia “selfie”, pusă la cale de Ellen DeGeneres, amfitrionul Premiilor Oscar, a fost realizată cu un telefon Samsung Galaxy Note, scrie cotidianul american de business The Wall Street Journal. În celebra fotografie, care a fost făcută duminică în cadrul Galei premiilor Oscar, apar Ellen DeGeneres (prezentatoarea evenimentului) Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Julia Roberts, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong’o, Kevin Spacey și Jared Leto.

Apariția modelului de telefon Samsung Galaxy Note nu a fost altceva decât o plasare de produs inclusă în pachetul de sponsorizare negociat de compania sud-coreeană cu postul american ABC, care a transmis în direct Gala Premiilor Oscar.

Samsung a investit 20 de milioane de dolari în promovarea de la Oscar

Samsung a avut un pachet de sponsorizare de aproape 20 de milioane de dolari, în timpul galei de premiere de la Oscar, conform estimărilor Wall Street Journal.

Potrivit surselor The Wall Street Journal, Samsung și regia sa de mediaStarcom MediaVest au negociat cu televiziunea ABC un pachet de sponsorizare care includea, pe lângă spoturile din calupurile de publicitate, și integrarea smartphone-urilor Galaxy în show-ul Galei de acordare a premiilor Oscar.

Plasarea de produs este un instrument de publicitate din ce în ce mai dorit de advertisery, dar la care au acces doar cei cu bugete mari de publicitate.Samsung a fost unul din principalii sponsori ai transmisiunii Galei premiilor Oscar de anul acesta.

Compania a cumpărat cinci minute din spațiul de publicitate, pentru care a cheltuit aproximativ 18 milioane de dolari. Cifra a fost calculată de WSJ dat fiind valoarea estimată de Kantar Mediapentru 30 de secunde de publicitate și anume 1,8 milioane de dolari.

Tot potrivit companiei de cercetare Kantar, Samsung a investit 24 de milioane de dolari în publicitatea difuzată la Oscar din 2009 și până în prezent.

Distribuie:11100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here