Veronica Gușă de Drăgan. Un nume care nu spune prea multe. Viața ei este discretă și este trăită mai mult departe de România. Dar ea este cea mai bogată româncă.

Are 42 de ani, patru copii și s-a retras pe o insulă din Spania. Din Palma de Mallorca conduce firmele Grupului ButanGas moștenit de la defunctul soț, renumitul Iosif Constantin Drăgan. În 2008, când a devenit unicul acționar al grupului de firme, averea era estimată la 1,5 miliarde de dolari. Acum, potrivit Forbes, este proprietara unei averi de 700 de milioane de euro.

Veronica Gușă de Drăgan este unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei, cel care  în decembrie 1989 s-ar fi opus chemării trupelor sovietice.

În singurul interviu acordat în ultimii ani, în Revistei Flacăra, Veronica Gușă de Drăgan a povestit că, pe patul de moarte, tatăl i-a oferit un manuscris al afaceristului, scriitorului și istoricului Iosif Constantin Drăgan și a rugat-o să i-l transmită. Fără să-l întâlnească vreodată până atunci, acesta a acceptat-o într-o audiență și, după ce a primit manuscrisul, a fost întrebată ce dorește în schimb. Când a răspuns că nu urmărește nimic, ar fi rămas surprins și i-a declarat că e prima persoană din viața lui care i-a oferit ceva fără să îi ceară nimic înapoi. CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here