Romania a castigat sase medalii de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica organizata la Suceava, fiind urmata de Iran cu patru medalii de aur, Singapore cu doua medalii si Serbia si India cu cate o medalie.

Romanul Denis Turcu a obtinut cel mai bun punctaj, el fiind, de altfel, castigatorul absolut al olimpiade internationale, castigand si premiul special la proba observationala.

De asemenea, Tudor Costel Cretu a obtinut medalia de aur si premiul special la proba teoretica, in timp ce Iustina Craciun, medaliata cu aur, a fost premiata si pentru sprijinirea organizarii olimpiadei din partea elevilor.

Din cele doua loturi olimpice romane, formate din cate cinci concurenti, au mai castigat medalii de aur Paul Andrei Draghis, Andrei Cuceu si Andrei Raduc.

Cei patru iranieni care au obtinut medalii de aur sunt Yazdan Babazadeh Maghsoodlo, Shahabeddin Mohin, care a primit si premiul special pentru cea mai buna analiza a datelor, Ali Zeynali si Alireza Alavi care a castigat si premiul pentru solutii inovative in analiza datelor.

Medalii de aur au castigat, de asemenea, Wang Fan Francis si Mark Theng din Singapore, Ivan Tanasijevic din Serbia si Sheshansh Agrwal din India.

Cele mai multe medalii de argint, sase, le-a obtinut echipa olimpica a Iranului, fiind urmata de India si Romania cu cate patru medalii, de Rusia, China, Indonezia si Polonia cu cate trei medalii, de Thailanda, Coreea de Sud, Singapore si Armenia cu cate doua medalii, iar cate o medalie de argint au obtinut concurenti din Bulgaria, Kazahstan, Canada, Ucraina, Serbia si Belarus.

Concurenti din lotul Rusiei au obtinut patru medalii de bronz, in timp ce cate trei medalii de bronz au obtinut loturile olimpice ale Indoneziei, Slovaciei, Thailandei, iar cate doua medalii au fost castigate de Armenia, Singapore, China, Cehia, Polonia, Brazilia, Ucraina, Coreea de Sud, Canada si Serbia. Cate o medalie de bronz a fost castigata de concurenti din loturile olimpice ale Ungariei, Statelor Unite ale Americii, Lituaniei, Sloveniei, Sri Lanka si Greciei.

Totodata, au fost acordate 35 de mentiuni.

Abonare
Distribuie:84000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here