Lucian Duţă a intrat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu

Home > Lucian Duţă a intrat în vizorul DNA pentru abuz în serviciu

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, este cercetat penal de DNA pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Lucian Duţă a fost citat în dosarul în care se fac cercetări privind achiziţii pentru servicii de mentenanţă în cazul unei aplicaţii informatice de management al resurselor, pentru un număr mai mare de licenţe decât cele folosite de CJAS, prejudiciul fiind de peste 150.000 de euro.

În acest dosar este cercetat şi Istvan Lucian Medvaş, director în CNAS, acestuia fiindu-i prezentate acuzaţiile în 5 februarie. DNA preciza atunci că în această cauză este urmărită penal şi o altă persoană, pentru acelaşi tip de infracţiuni.

Istvan Lucian Medvaş este urmărit penal pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi abuz în serviciu, scrie b365.ro

Potrivit procurorilor DNA, în perioada ianuarie-aprilie 2010, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat procedura de achiziţie pentru „servicii de mentenanţă şi suport tehnic pentru sistem ERP”, o aplicaţie informatică de management al resurselor. Licenţele de exploatare a sistemului ERP fuseseră achiziţionate de la SC SIVECO România SA în perioada 2003-2007.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here