Margarina şi pop-cornul sunt printre printre primele alimente care trebuie să-şi schimbe reţetele, altfel vor fi interzise.

Toate produsele fast-food, floricelele de porumb pregătite în cuptorul cu microunde, margarina şi aluatul pre-gătit pentru prăjituri conţin grăsimi trans-artificiale, unul dintre cei mai periculoşi factori care cauzează obezitate şi boli de inimă. Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente din Statele Unite ale Americii a decis să interzică folosirea folosirea acestor grăsimi, forţând industria alimentară să găsească alternative.

Administraţia pentru Produse Alimentare şi Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a catalogat grăsimile trans-artificiale drept un risc la adresa sănătăţii publice, anunţând că va lua măsuri pentru a forţa companiile de profil să nu le mai folosească, transmite Associated Press. Deocamdată, Administraţia va demara o etapă de consultare a industriei cu privire la programul pentru eliminarea acestor compuşi din produsele alimentare. Decizia este însă luată şi nu mai există practic nicio şansă ca autorităţile să revină asupra ei.

Vrem să o facem într-un fel care să nu perturbe în mod incorect pieţele”, explică Michael Taylor, comisar-adjunct pentru produse alimentare al FDA. Aceasta a adăugat însă că „industria a demonstrat că este capabilă să elimine fezabil acizii graşi trans-artificiali”. 

sursa: adevarul.ro

Follow
Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here