Fostul preşedinte de la FRF, Mircea Sandu a acordat un interviu în care a vorbit despre banii pe care i-a stâns cât a fost şef la federaţie, despre blaturile din fotbalul nostru şi despre naţională.

Deşi a adunat peste 2 milioane de euro, lui Mircea Sandu i se pare puţin.

“Banii pe care i-am câștigat, i-am făcut eu. Din plasamente, din dobânzi, din fonduri de la UEFA, de la FIFA. Cam 200 și ceva de milioane s-au încasat cu mine președinte, n-am făcut un calcul foarte exact. Oi fi câștigat vreo două milioane, să zic, deci unu la sută în toți acești ani. Nu mi se pare mult atâta timp cât un secretar general din Federație din Marea Britanie câștigă 350.000 de pounds pe an. Asta înseamnă cam 40.000 de euro pe lună. Nu, am câștigat puțin, dar asta e situația în România.”

Fostul şef de la FRF este invidos pe fostul şef de la LPF, Dumitru Dragomir pe motiv că ar fi câştigat mai mult.

“Președintele FRF ar fi trebuit să câștige în mod normal cam cât ar avea Mitică Dragomir la Ligă. Cam 180.000, 200.000 de euro pe an ar fi salariul corect. Că responsabilitățile sânt foarte mari, stresul e foarte mare. Atât de mare că produce niște boli profesionale până la urmă. Nu e tocmai normal ca antrenorul să aibă 400.000 de euro pe an, iar președintele FRF de zece ori mai puțin”, a declarat Sandu în interviu.

Sandu a explicat şi de ce România nu i-a avut ca selecţioneri până în acest moment pe Cosmin Olăroiu sau Dan Petrescu.

“Pe Olăroiu l-am dus cât am putut, apoi a primit ofertă omul de 1,3 milioane pe an, mi-a și arătat corespondența cu clubul. Pentru Dan Petrescu era vorba despre o sumă prea mare, pe care Federația nu putea să și-o asume. Boloni urma să mă sune și nu m-a mai sunat.Fiecare dintre ei ar fi primit doi ani de zile pentru a reforma lotul”, a mai completat “Nașul”.

Mircea Sandu a încheiat vorbind despre blaturile făcute în prima ligă din România în timpul mandatului său.

“Ce a fost, cum a fost, eu două meciuri am suspectat: un Rocar – Petrolul și un Ceahlăul-Dinamo. Aceste două meciuri le-am adus în Comitetul Executiv și erau acolo personaje care stăteau cu telefoanele deschise, unii cu cei interesați, judecați în Comitet, alții cu presa. Ăștia-s oamenii din fotbal. Unii! Mda… E viața grea azi, fără o legislație, pe care au promis-o Gino și Răzvan, va fi greu. Mafia pariurilor? Sânt convins că există”.

 

Marius Ghencea

Distribuie:3010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here