Uneori Internetul stie prea multe, iar cand se intampla asta, trebuie sa luam masuri. E utopic sa spui ca vei disparea din online, insa sunt cativa pasi pe care poti sa ii faci ca sa diminuezi putenic prezenta ta.

Daca vrei sa faci curatenie, gandeste-te bine ce stergi si ce lasi, pentru ca daca iti propui sa iti schimbi jobul, de exemplu, si sunt prea putine informatii despre tine, s-ar parea sa dai senzatia ca esti un angajat dubios

Inainte sa treci la treaba trebuie sa iti spunem ca procesul dureaza si este destul de meticulos.

Iata cativa pasi pe care poti sa-i faci ca sa dispari de pe Internet, potrivit celor de la cnet.com:

1. Deactiveaza sau sterge conturile de pe retelele sociale sau de pe unele site-uri de pe care faci cumparaturi

Facebook, Twitter, Google+ si LinkedIn stiu o multime de lucruri despre tine. Destul de documentate sunt si Amazon si eBay, daca faci cumparaturi. Apoi, Dropbox si OneDrive iti stocheaza de asemenea date.

Incearca sa dezactivezi aceste conturi, iar daca nu merge, da pe Google: “cum sterg contul de …” sau varianta in engleza, “how to detele … account”. In fiecare dintre situatii gasesti tone de informatie.

In cazul in care nu poti si nu poti sa stergi un cont, pune informatii false.

2. Sterge informatiile despre tine din site-urile care colecteaza date

Exista pagini web care strang informatii despre oameni. Cateva exemple sunt Cpokeo, Crunchbase, PeopleFinder. Poti sa stergi informatiile individual, sau poti folosiDeleteMe. Din pacate, serviciul acesta este cu taxa. El cauta informatiile despre tine, si apoi revine, peste cateva luni, pentru a se asigura ca datele nu au aparut din nou.

3. Sterge informatii direct de pe site-uri

Poate ai postare mai putin fericita pe un forum, sau pe un site. In acest caz trebuie sa contactezi persoanele care se ocupa de paginile respective, individual. Intra la About us, la Contacts sau la Despre, pentru a afla datele lor.

Vestea proasta este ca acestia nu sunt obligati sa te ajute.

4. Sterge linkurile care apar in motoarele de cautare

Google are un URL removal tool, care te poate ajuta in aceasta situatie.

5. Sterge conturi de email

Daca vrei sa dispari total de pe Internet sau ai conturi pe care nu le mai folosesti, e bine sa le stergi. Unele conturi vor sta blocate o perioada de timp, in caz ca vrei sa le reactivezi.

 

Sursa: yoda.ro.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here