Cand iti scrii CV-ul, nu vrei sa te multumesti pe tine, nici pe specialistul in recrutare cu care colaborezi, nici pe varul Andrei, care este director de resurse umane.
Iti scrii CV-ul pentru o persoana anume: potentialul angajator. Si ca toti ceilalti, il vezi ca pe o persoana nerabdatoare sa gaseasca candidatul ideal pentru job, ca pe un adevarat vultur care scruteaza CV-ul in cautarea celor mai importante detalii si care isi va opri ochii asupra cuvintelor “inteligente” (sublinieri, ingrosari, coloane, verbe tari, cifre, rezultate, etc.).

In realitate, lucrurile stau altfel. CV-ul tau are sanse foarte mari sa ajunga la cosul de gunoi (real sau virtual). Iata si de ce:

1. Cititorii de CV-uri sunt inteligenti si foarte sceptici

Ei stiu ca cel putin jumatate din ce citesc in CV sunt minciuni, exagerari sau adevaruri pe jumatate spuse. Acestia nu accepta nimic ca fiind o valoare incontestabila. Pentru ca citesc zilnic sute de CV-uri, ei cunosc deja toate “secretele” unui CV.

2. Cel care citeste CV-uri cauta un motiv sa scape si de al tau cat mai repede

Unii nici nu se uita la CV daca nu le place cum arata hartia sau e-mailul. Unii vor citi doar CV-ul, nu si scrisoarea de intentie, altii vor face invers. In plus, nu le place sa deschida fisiere arhivate. Chiar si pe tine te enerveaza sa deschizi mai multe foldere ca sa ajungi la un document, nu-i asa?

3. Cand citesc CV-uri, angajatorii nu sunt deloc entuziasti

Cand primesc 300 de CV-uri pe zi, sunt in criza de timp, plictisiti si mai trebuie sa citeasca inca un CV, angajatorii au mai degraba o atitudine ostila fata de aceasta activitate, de care vor sa scape cat mai repede, ca sa treaca la treburi mai importante.

4. Nimeni nu-ti va citi CV-ul in detaliu

Fiecarui CV ii sunt alocate maxim 20 secunde. Angajatorii se uita mai intai dupa anumite informatii (experienta, studii, aptitudini, etc), ca sa vada daca are rost sa citeasca mai in detaliu. Fiecare are propria sa lista de prioritati atunci cand se uita pentru prima data pe un CV. Si chiar daca o persoana iti va citi CV-ul in detaliu, ea il va trimite si altor persoane, care probabil il vor ignora.

5. Angajatorii nu sunt interesati de obiectivele tale profesionale si personale

Cine face angajari vrea sa stie cum poti tu ajuta compania sa-si rezolve problemele si sa-si atinga obiectivele. De-asta esti angajat. Nu il intereseaza ce calitati doresti sa-ti dezvolti pe viitor si ce poti aduce nou companiei. Din acest motiv, astfel de detalii sunt ascunse pe undeva prin partea a doua a CV-ului.

In concluzie, atunci cand iti scrii CV-ul, trebuie sa te asiguri ca-i scrii angajatorului mai intai ceea ce cauta, iar apoi ceea ce iti doresti sa gaseasca. Astfel, poti avea mai multe sanse ca CV-ul tau sa nu fie ignorat.

 

sursa: ejobs.ro

Distribuie:1000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here