Poti atinge perfectiunea fara sa folosesti Photoshop. Micile defecte care te streseaza si iti stirbesc increderea in tine, nasul prea mare, cearcanele, buzele subtiri sau cosurile pot fi remediate foarte usor. Iata 8 trucuri de machiaj pentru a camufla defectele:

1.Cosuri

In mod normal, pentru a evita propagarea germenilor, cosurile nu trebuie sa fie machiate. Daca ocazia ti-o cere si vrei neaparat sa ai un ten perfect, foloseste betisoare de urechi pentru a camufla cosurile. Pune un pic de pudra, apoi anticearcan si la sfarsit din nou pudra. Daca inca mai este vizibil cosul, repeta operatiunea. Foloseste cantitati foarte mici si nu intinde machiajul prea tare in jurul cosului, nu vei face decat sa atragi atentia asupra lui.

2. Cearcane

Cearcanele iti pot crea un aspect sumbru, deloc placut. Pentru a le camufla, foloseste un anticearcan cu unul-doua tonuri mai deschis decat pielea. Foloseste un anticearcan lichid, daca ai cearcane mai deschise la culoare si unul cremos, daca ai cearcane mai inchise (va acoperi cearcanele mai bine si va rezista mai mult).

La fel ca si in cazul ochilor mici, aranjeaza-ti sprancenele, astfel incat privirea sa fie atrasa spre partea superioara a ochilor, nu spre cea inferioara.

3. Nas mare

Sunt putine femei carora le place nasul lor. Majoritatea considera ca au nasul prea mare. Daca problema ta este una adevarata si nu poti apela la o operatie estetica, exista trucuri de machiaj care fac nasul sa para mai mic.

Daca ai nasul prea gros, prea plat, foloseste un fond de ten mai inchis la culoare decat cel pentru restul fetei pe aripioarele nasului. Daca ai nasul prea lung, aplica o umbra mai inchisa pe varful lui.

Deturneaza atentia conturand bine gura, mai ales buza superioara si accentuand machiajul pleoapei inferioare.

4. Buze subtiri

Daca ai buzele subtiri, deseneaza conturul cu jumatate de milimetru peste conturul lor natural. Alege apoi un ruj satinat si luminos. Acest truc va face gura sa para mai carnoasa decat este in realitate. Nu folosi rujuri inchise la culoare, acestea vor face buzele sa para si mai mici.

5. Barbia dubla

Daca ai barbia dulbla, foloseste o pudra cu un ton mai inchisa decat pielea, pe care o vei aplica pe partea iesita in afara. Aplica pudra cu o perie si inspre gat, estompand-o pe masura ce cobori.

6. Iritatii, cicatrice

Pentru a masca local imperfectiunile pielii, cum ar fi roseata, cicatricele sau petele, exista stickuri corectoare. Aplica mai intai culoarea verde pe imperfectiunile pe care vrei sa le corectezi. Asteapata sa se usuce cateva minute, apoi aplica fondul de ten. Inainte de machiaj, aplica o crema CC ca baza, pentru un aspect unitar.

7. Fata prea rontunda

Exista mai multe metode de a alungi optic o fata rotunda. Poti pensa sprancenele foarte arcuit, pentru a rupe aspectul de bila. Aplica un fond de ten inchis la culoare sub pometi, pentru a crea un aspect “scobit” si unul deschis la culoare pe barbie si frunte.

8. Ochi mici

Daca ai ochii mici, contureza doar pleoapa superioara. Pentru a pune in valoare ochii, evita sa atragi atentia asupra altei parti a fetei. Nu folosi un ruj strident pe buze, un pic de glos e suficient. Ca sa creezi senzatia de marire a ochilor, deseneaza sprancenele cu putin fard in culoarea lor naturala. Periaza-le si apoi aplica cu degetul putin glos, cat sa le dai stralucire.

 

Sursa

AbonareDistribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here