Un studiu realizat la Universitatea Michigan din Statele Unite ale Americii a ajuns la concluzia ca femeile conduc, cu adevarat, mai prost decat barbatii.

Cercetatorii au studiat peste 6,5 milioane de accidente auto si conjuncturile in care s-au produs, iar concluziile lor au fost clare, cu privire la motivele pentru care femeile sunt soferi mai prosti decat barbatii, scrie lyla.ro.

Astfel, se pare ca femeile sunt implicate in mai multe accidente decat barbatii, chiar daca petrec mai putin timp in spatele volanului decat acestia.

Unele dintre motivele pentru care femeile sunt responsabile mai des de accidente au reusit sa fie gasite de catre cercetatori.

Asadar, femeile reusesc mai greu sa isi dea seama ce trebuie sa faca in intersectiile nesemnalizate, sa acorde prioritate si sa aprecieze distantele. Totodata, viteza lor de reactie in situatii limita lasa de dorit, spre deosebire de capacitatea barbatilor de a actiona repede in situatii de criza.

Rezultatele obtinute sunt cu atat mai surprinzatoare cu cat barbatii care conduc se afla in spatele volanului 60% din timpul lor pe cand femeile doar 40%. Astfel, incidenta accidentelor provocate de ele ar trebui sa fie mai mica, insa este total invers.

Totodata, ponderea cea mai mare, in cazul femeilor, o au accidentele care se petrec intre soferite.

Cercetatorii au reusit, totodata, sa identifice care este cel mai des intalnit accident cauzat de femei. Este vorba de accidente care au loc la intersectii. Asadar, in majoritatea acestor accidente, cauzate de femei, masina condusa de femeie este lovita pe partea stanga in timp ce ele incearca sa vireze la dreapta si vice-versa. Explicatia cercetatorilor este oarecum ciudata.

Ei sustin ca aceste accidente sunt mai dese printre soferite din cauza ca, in general, sunt mai scunde decat barbatii si astfel au vizibilitate mai redusa.

Pe de alta parte, oamenii de stiinta au atras atentia ca, desi femeile la volan produc cele mai multe accidente rutiere, acestea sunt, de regula, incidente usoare, accidentele grave fiind produse mai des de reprezentantii sexului tare, care calca iresponsabil acceleratia si-si manifesta spiritul competitiv in trafic.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here