Apple trebuie să plătească daune de 840 milioane de dolari, în scandalul cărților electronice

Home > Apple trebuie să plătească daune de 840 milioane de dolari, în scandalul cărților electronice

Apple ar putea plăti daune de până la 840 milioane de dolari ca urmare a disputelor cu autorităţile statale şi consumatorii din SUA privind înţelegerile încheiate de companie cu publisherii din zona cărţilor în format electronic, potrivit Bloomberg.

Autorităţile statale şi consumatorii care au acţionat în justiţie Apple cu privire la preţurile practicate în domeniul cărţilor electronice au solicitat iniţial daune de 280 milioane de dolari şi au cerut recent instanţei federale din Manhattan să admită triplarea sumei.

Statele şi consumatorii asociaţi în procese colective împotriva Apple consideră că suma ar trebui triplată deoarece autorităţile SUA au demonstrat deja, într-un proces încheiat anul trecut, că Apple a orchestrat o conspiraţie de fixare a preţurilor în domeniul cărţilor electronice.

Apple a raportat rezerve de lichidităţi de 158,8 miliarde de dolari la finalul anului trecut.

Vânzările de cărţi electronice, muzică, filme, software şi servicii au adus companiei venituri de 12,9 miliarde de dolari în 2012, reprezentând 8,2% din afaceri.

Apple a început să distribuie cărţi în format electronic în anul 2010, odată cu lansarea iPad.

Instanţa a decis atunci că Apple trebuie să despăgubească cele 33 de state care s-au asociat cu Departamentul Justiţiei în acţiune. Guvernul federal nu a solicitat plata de daune.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here