Un dosar al instantei al Angelinei Jolie sustine ca, intr-un zbor din 2016, Brad Pitt a apucat-o de cap si a scuturat-o, apoi l-a sufocat pe unul dintre copiii lor si l-a lovit pe altul cand au incercat sa o apere.

Descrierile abuzului pe zborul privat au venit intr-o plangere incrucisata depusa de Jolie in disputa cuplului cu privire la o casa si o crama franceza pe care le detineau in comun, care este separata de divortul lor in curs, pe care ea l-a solicitat la scurt timp dupa.

Un reprezentant al lui Pitt, care nu era autorizat sa vorbeasca in public, a negat cu fermitate acuzatiile lui Jolie si le-a numit „o alta reluare care dauneaza doar familiei”.

Acuzatiile de abuz in avion au devenit publice pentru prima data la scurt timp dupa zbor, dar rapoartele au fost initial vagi si detaliile au fost pastrate sigilate in documentele de divort si investigatiile efectuate de FBI si Departamentul pentru Copii si Familie al judetului Los Angeles, ambele au constatat ca nu a fost necesara actiunea impotriva lui Pitt.

Un judecator i-a acordat lui Pitt custodia copiilor cu 50-50 dupa un proces cu usile inchise in care acuzatiile au fost difuzate. Dar o curte de apel l-a descalificat ulterior pe judecatorul privat pentru ca nu a dezvaluit posibile conflicte de interese dupa o motiune a lui Jolie, anuland decizia.

Mai multe detalii despre acuzatii au fost dezvaluite la inceputul acestui an, cand a fost facut public un proces Jolie impotriva FBI pentru o solicitare a Legii privind libertatea de informare.

 Dosarul spune ca pe 14 septembrie 2016, Jolie, Pitt si cei sase copii ai lor calatoreau la crama, Chateau Miraval, la Los Angeles.

„Comportamentul agresiv al lui Pitt a inceput chiar inainte ca familia sa ajunga la aeroport, Pitt avand o confruntare cu unul dintre copii. Dupa ce zborul a decolat, Jolie s-a apropiat de Pitt si l-a intrebat ce era in neregula”, se arata in dosar. „Pitt a acuzat-o ca este prea respectuoasa fata de copii si a atacat-o verbal.”

Mai tarziu, scrie: „A tras-o in baie si a inceput sa tipe la ea. Pitt a apucat-o pe Jolie de cap si a scuturat-o, apoi a apucat-o de umeri si a scuturat-o din nou inainte de a o impinge in peretele din baie.”

Unul dintre copii, care avea intre 8 si 15 ani la acea vreme, a aparat-o verbal pe Jolie, se spune in contraproces, iar Pitt a atacat.

„Pitt s-a aruncat spre propriul sau copil, iar Jolie l-a prins din spate pentru a-l opri. Pentru a o scoate pe Jolie de pe spate, Pitt s-a aruncat cu spatele pe scaunele avionului, ranindu-i spatele si cotul”, se arata in dosar. „Copiii s-au repezit si toti au incercat cu curaj sa se protejeze unii pe altii. Inainte de a se termina, Pitt l-a sufocat pe unul dintre copii si l-a lovit pe altul in fata.”

Documentul spune ca ulterior a turnat bere pe Jolie si a turnat bere si vin rosu asupra copiilor.

Jolie a dat relatari despre zbor celor doi anchetatori FBI in zilele care au urmat. A aparut intr-un raport puternic redactat, lansat ulterior de agentie.

Include o fotografie cu o vanataie pe cotul lui Jolie si o „ranire de tip arsura covorului” pe mana ei. In ea, ea a spus ca l-a vazut pe Pitt bautand doua-trei bauturi, dar a spus ca parea articulat si nu e in stare de ebrietate.

Anchetatorii s-au intalnit cu procurorii federali si „a fost de acord de catre toate partile ca acuzatiile penale in acest caz nu vor fi urmarite din cauza mai multor factori”, se arata in raport.

O declaratie a FBI a spus ca „a efectuat o analiza a circumstantelor si nu va continua investigatii”.

Actorita si regizorul Jolie, in varsta de 47 de ani, castigator al Oscarului, si actorul castigator al Oscarului, Pitt, in varsta de 58 de ani, au fost printre cele mai proeminente cupluri de la Hollywood timp de 12 ani.

Ei au fost parteneri romantici timp de un deceniu cand s-au casatorit in 2014. Jolie a cerut divortul in 2016, iar un judecator i-a declarat necasatorit in 2019, dar dosarul de divort nu a fost finalizat cu custodia si probleme financiare inca in litigiu.