Camerele de supraveghere din sălile de clasă în care se va susţine examenul de bacalaureat se vor menţine şi anul acesta, ca măsură de prevenire a fraudelor din timpul probelor. Autorităţile speră, şi în acest an, ca prezenţa sistemelor de supraveghere video să îi descurajeze pe elevi să copieze.

Camerele de supraveghere la examenul de bacalaureat au fost introduse în timpul mandatului de ministru al Educaţiei al lui Daniel Funeriu. În anul 2012, ministrul de atunci, Ecaterina Andronescu, a vrut să elimine camerele de supraveghere din 2013. Aceeaşi ideea a avut-o şi ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, tot în 2012.

Mai multe voci au spus atunci că eliminarea sistemului de supraveghere de la bacalaureat este doar un îndemn la fraudare. Mai mult, însuşi premierul Victor Ponta l-a mustrat pe Liviu Pop, în 2012, şi i-a cerut să păstreze camerele de supraveghere în şcoli. “Lăsaţi camerele de luat vedere acolo unde sunt, nu le scoatem şi nu le scoatem nici în viitor“, a declarat Victor Ponta.

Distribuie:29020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here