O aeronavă de pasageri ce trebuia să plece spre Franța a fost reținută la sol și evacuată pe aeroportul Schiphol, din Amsterdam, după un mesaj de amenințare cu bombă a circulat pe Twitter, potrivit Reuters.

„Luăm întotdeauna amenințările foarte în serios și am decis să evacuăm pasagerii și să verificăm aparatul”, a declarat pentru agenția de presă franceză Dennis Muller, purtător de cuvânt al jandarmeriei olandeze, care nu a făcut totuși o legătură între acest incident și atentatele de vineri seară din Paris, soldate cu cel puțin 128 de morți și 300 de răniți, potrivit Agerpres.

Avionul era operat de compania franco-olandeză Air France-KLM și trebuia să decoleze din Amsterdam la orele 13:45 GMT, potrivit Reuters.

Tot sâmbătă, premierul olandez Mark Rutte a anunțat sporirea măsurilor de securitate în aeroporturi și gări pentru a controla traficul dinspre sau către Franța.

„Controlul frontierelor se va intensifica, îndeosebi în ceea ce privește traficul care are legătură cu Franța”, a declarat premierul Rutte. Cu același prilej, Rutte a mai spus că dușmanul este Statul Islamic, nu islamul. „ISIS este dușmanul, suntem în război cu ISIS. Nu cu islamul sau cu o religie”, a insistat șeful executivului olandez.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here