Care sunt vinurile cu care se otrăvesc românii

Home > Care sunt vinurile cu care se otrăvesc românii

În urma unui control realizat de UE privind vinurile care se comercializează în România, reiese că în ţara noastră se consumă cele mai proaste și periculoase vinuri. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți și arome mult peste limita admisă. De fapt, vinurile ieftine românești sunt realizate din apă exogenă și alcool din trestie de zahăr sau porumb și zahăr. 

Pentru că unele sortimente sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației, au fost date publicității și numele companiilor și produsele acestora care trebuiesc evitate. Majoritatea sunt din soiul alb/demisec.

 

Iată lista cu vinuri periculoase:

Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).

Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.

Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.

Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.

Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.

Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.

Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea

Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea

Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea

Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.

În general, mai toate vinurile care se comercializează pe piață la un preț de sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate.

sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here