Cei care au avut conturile de Yahoo atacate, riscă să rămână fără bani dacă fac tranzacții online

Home > Cei care au avut conturile de Yahoo atacate, riscă să rămână fără bani dacă fac tranzacții online

Aproape jumatate de milion de conturi Yahoo din Romania au fost afectate de atacul cibernetic din ultimele zile. Specialistii in securitate IT confirma ca toti cei aflati in aceasta situatie, daca fac plati online, risca sa ramana fara bani.

Oamenii trebuie sa ia masuri pentru ca in calculatoare s-au instalat virusi extrem de agili, care se activeaza atunci cand se face o tranzactie.

Pentru ca folosesc in numar mare serviciile celebrei companii americane, romanii sunt cei mai afectati dintre europeni. Unii au descoperit ca nu mai pot intra nici in conturile de e-mail.

“Am descoperit-o cam de o saptamana. Nu pot sa-mi mai accesez contul”, spune Iuliana.

Atacul a pornit de pe site-ul yahoo.com si actioneaza prin mailul yahoo. Cei care au utilizat mess-ul nu au fost afectati.

“Virusii bancari sunt mai greu de depistat de un utilizator obisnuit. Nu-ti incetinesc calculatorul, incep sa colecteze date”, spune Bogdan Botezatu, specialist in amenintari informatice.

Daca faceti plati pe internet, mai mult ca sigur virusul a avut acces la toate informatiile pe care le-ati introdus in calculator. Programele de securitate mai vechi nu o sa depisteze virusul. Asa ca trebuie sa le reinnoiti. Nu este nevoie sa cumparati un antivirus – puteti folosi si variantele gratuite.

Citeste aici mai multe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here