Scurtăturile de tastatură sunt foarte importantă pentru cei care vor să lucreze mai rapid . Următoarele sunt doar câteva dintre cele mai importante.

Deși unii nu le acordă importanța cuvenită, scurtăturile de tastatură sunt esențiale pentru oricine lucrează pe un calculator. Pe lângă faptul că vă fac mai productivi, folosirea scurtăturilor la tastatură vă pot ajuta să vă mențineți concentrarea în timpul muncii prin evitarea acțiunilor repetitive.

Cei de la Computer Hope menționează lista foarte mare de scurtături pentru PC-uri. Mai jos, noi le-am inclus doar pe acelea pe care le-am considerat importante pentru orice utilizator. O scurtătură de tastatură este greu de memorat din prima, acesta fiind rezultatul utilizării sale continue pe parcursul unei perioade mai lungi.

Comenzi rapide în Windows: Ctrl+C sau Ctrl+Insert

Aceste scurtături vă vor permite să copiați elementul pe care l-ați selectat. Pentru a-l decupa complet, puteți folosi, în schimb, scurtătura Ctrl+X.

Ctrl+V sau Shift+Insert

Ctrl+V va lipi elementul pe care l-ați copiat sau l-ați decupat mai devreme.

Ctrl+Z și Ctrl+Y

Ctrl+Z va anula ultima modificare pe care ați realizat-o. Ctrl+Z vă poate ajuta să eliminați ultima secțiune dintr-un text sau să anulați o decupare pe care ați efectuat-o mai devreme. Dacă ați folosit din greșeală această scurtătură, Ctrl+Y va reface ultimele modificări și va anula efectele Ctrl+Z.

Ctrl+F

Aceasta vă va permite să deschideți funcția de căutare din orice program pe care îl utilizați. Este foarte utilă atunci când folosiți programe precum Word, sau deschideți PDF-uri, dar cel mai mult probabil o veți folosi în cadrul browserului preferat.

Comenzi rapide în Windows: Alt+Tab sau Ctrl+Tab

Alt+Tab vă ajută să accesați mai repede diversele procese pe care le rulați la un anumit moment. Ctrl+Tab, de cealaltă parte, vă ajută să accesați diversele tab-uri active în interiorul unei aplicații. Încă o dată, de cele mai multe ori va fi vorba de browser.

Când folosiți Alt+Tab, procesele apar sub forma unor ferestre așezate unul lângă altul, iar prin această scurtătură o veți selecta pe cea din dreapta. La fel și Ctrl+Tab vă duce către tab-ul din dreapta. Pentru a schimba direcția și a accesa tab-ul sau fereastra din stânga trebuie să apăsați și Shift. Astfel, scurtăturile vor deveni Ctrl+Shift+Tab și Alt+Shift+Tab.

Ctrl+Backspace

Când vreți să ștergeți din textul pe care l-ați introdus în document și nu vreț să utilizați Backspace sau să selectați textul, atunci această scurtătură v-ar putea ajuta. Ctrl+Backspace vă permite să ștergeți câte un cuvânt pe rând.

Ctrl+Săgeată dreapta sau Ctrl+Săgeată stânga

Acestea scurtături vă vor ajuta să mișcați cursorul în interiorul într cuvinte, și nu între caractere. Pentru a și selecta cuvintele parcurse, trebuie să țineți vă folosiți și de tasta Shift.

Ctrl+S este o scurtătură foarte importantă

Ctrl+S vă va ajuta să salvați rapid documentele la care lucrați. Este o scurtătură foarte importantă pentru cei care folosesc des programele din pachetul Office.

Ctrl+Home sau Ctrl+End

Scurtături ce funcționează atât în interiorul documentelor, cât și în interiorul website-urilor, Ctrl+Home și Ctrl+End vă permit să duceți cursorul direct la începutul, respectiv sfârșitul documentului sau paginii.

Comenzi rapide în Windows: Ctrl+P

Dacă folosiți Ctrl+P, veți putea previzualiza un document înainte ca acesta să fie scos la imprimantă.

Ctrl+O

Ctrl+O vă va permite să deschideți un document sau fișier cu ajutorul programului pe care îl utilizați la momentul respectiv.

F2

Dacă un click dreapta urmat de ”Rename” este prea greu, atunci F2 v-ar putea fi de folos. Selectați un fișier sau un document și apoi apăsați F2 pentru a-l redenumi.

 

Sursa:www.playtech.ro

AbonareDistribuie:0220

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here