Condimentele te pot salva de diabet. Vezi aici cât sunt de folositoare

Home > Condimentele te pot salva de diabet. Vezi aici cât sunt de folositoare

Condimentele sunt esențiale ca orice masă să aibă succes. Folosite cu moderație ele au doar beneficii pentru corpul nostru. Reușesc chiar să ne țină diabetul sub control. Citește în continuare ce alte beneficii aduc corpului nostru.

1. Scorțișoara

O jumatate de lingurita cu scortisoara administrata zilnic creste sensibilitatea la insulina. De aceea, conform Centrului de cercetari in domeniul nutritiei din Beltsville (SUA), gratie scortisoarei, celulele transforma zaharul din sange in energie. S-a dovedit ca, dupa 40 de zile in care diabeticii au luat scortisoara zilnic, acestora le-a scazut nivelul de zahar din sange si, mai mult, sanatatea inimii era serios imbunatatita.

2. Muștarul

Potrivit cercetatorului Jaya Henry de la Institutul Politehnic Oxford, din Anglia, daca veti consuma o lingurita cu mustar iute in timpul mesei, rata metabolismului va creste cu pana la 25% si se va mentine astfel timp de mai multe ore, ducand la o ardere suplimentara de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masa care a insumat 700 de calorii.

In plus, mustarul este un bun condiment pentru diabetici deoarece scade nivelul zaharului din sange.

3. Curcumina

Potrivit unui studiu realizat in Thailanda, curcumina poate preveni diabetul. Cercetarea, publicata in „Diabetes Care”, s-a desfasurat pe parcursul a noua luni, timp in care voluntarii – 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahar in sange, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) – au consumat zilnic o anumita cantitate de curcumina sau o substanta placebo.

In timpul studiului, in randul celor 119 voluntari care au luat zilnic cate sase capsule cu extract de curcumina (250 mg) nu s-a inregistrat niciun caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane carora li s-au administrat capsule placebo, in care s-au inregistrat 19 noi cazuri de diabet.

Sursa

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here