Și-a început activitatea la 10 ani și, la doar 13 ani, va avea o pregătire echivalentă unui Masterat Universitar complet, recunoscut la nivel mondial.

Petru Rogojanu și-a descoperit pasiunea pentru Web Design în anul 2012, iar mama lui nu a putut să nu dea curs pasiunii micului sibian. Așadar, a hotărât să îl înscrie la un curs dedicat acestui subiect, în cadrul Swiss Webacademy, din Sibiu. Directoarea a refuzat, inițial, din cauza vârstei fragede a lui Petru, însă, în cele din urmă, a fost cucerită de determinarea tânărului și  l-a acceptat în grupa de adulți pentru specializarea Web Designer.

Debutul a fost un succes: a absolvit cursul printre primii și a devenit astfel cel mai  tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Mai mult decât atât, site-ul pe care Petru l-a realizat atunci este site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu. Petru a continuat să evolueze în acest domeniu și, în 2013, s-a înscris la cursul de Web Programmer, unde a învățat să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în Php. Astfel, la doar 11 ani, a absolvit primul din clasă a doua parte a cursului.

Tânărul român a fost apreciat de profesorii elvețieni care au precizat că Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer, pentru că site-ul construit de el pentru Colegiul Național Brukenthal a produs o schimbare radicală în prezentarea online a instituției și a bazei de date profesorale.

Max Klaus, fondator și director adjunct al Serviciul Federal Elvețian de cooperare public-privat în domeniul criminalității informatice, a fost uimit de abilitățile copilului “Nici nu am avut idee că un băiat de 11 ani poate crea un astfel de site web.”

În 2014, Petru a fost printre cele 5 persoane, dintre cei 150 de Web Designeri specializați, care au fost acceptate în Modulul Web Expert.

Micul sibian nu încetează să ne uimească și nu putem să nu îi urmărim, cu sufletul la gură, evoluția!

Abonare
Distribuie:0020

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here