Coreea de Nord a lansat luni două rachete cu rază scurtă de acţiune, la patru zile după o primă serie de tiruri. Ele au fost lansate în direcţia Mării Japoniei de pe coasta de est a Coreei de Nord.
Rachetele au fost lansate cu ocazia unor manevre militare comune, care au loc în fiecare an între Coreea de Sud şi Statele Unite.
Raza de acţiune a rachetelor lansate luni sugerează că acestea sunt similare celor Scud, lansate săptmâna trecută. Rachetele Scud au rază scurtă de acţiune cuprinsă între 300 şi 800 de kilometri. Acestea pot atinge orice ţintă din Coreea de Sud.

Manevrele americano-sud-coreene au început la 25 februarie în pofida opoziţiei Nordului, care le asimilează cu un antrenament pentru invadarea teritoriului său.

Într-o primă fază, Pentagonul a declarat săptămâna trecută că nord-coreenii sunt autorizaţi să testeze rachete de tip Scud cu rază scurtă de acţiune. Dar vineri a revenit asupra declaraţiilor, afirmând că aceste tiruri încalcă rezoluţiile ONU care le interzic teste cu rachete balistice.

“Rezoluţiile 1.718 şi 1.874 ale Consiliului de Securitate interzic Coreei de Nord să lanseze orice rachetă balistică, inclusiv Scud”, a anunţat un purtător de cuvânt armatei americane, colonelul Steven Warren.

Distribuie:1100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here