Cu toții ne-am obișnuit cu titlurile goale care nu duc la nimic. Unele ziare și site-uri sunt, însă, campioane la acest capitol. De exemplu, cancan.ro care, cu o zi înainte de 1 Mai, știind că multă lume merge în Vama Veche, postează următorul titlu pe site:

În poză se văd niște persoane dezbrăcate, dar dacă dai clic ca să deschizi articolul, ca să afli ce s-a întâmplat pe plajă,  ce descoperi?

Că e o plajă goală, pe care, totuși se întâmplă ceva. Parcurgi articolul ca să afli ce se întâmplă pe plaja respectivă și iată ce afli:

“Mersul pe litoral de 1 Mai e deja traditie. Anul acesta, ne pune piedici vremea capricioasa, insa cu totii stim ca marea este frumoasa oricum. In timp ce hotelurile din statiuni sunt pregatite pentru turisti, despre plaje nu am putea spune acelasi lucru.

Cu toate ca meteorologii anunta vreme destul de instabila de 1 Mai, pe litoral se pare ca vom fi mai feriti de vant si ploi. Marea este calma, iar cei care se plimba deja pe plaja nu prea au motive sa se planga din acest punct de vedere.

Plaja de la Expirat, in schimb, este pustie. Totul este invaluit intr-o liniste grea, care parca asteapta sa explodeze odata distractia si voia buna.

Putinii vizitatori pe care ii primeste marea cu o zi inainte de “marea deschidere” se plimba si ei tacuti pe tarm, aproape de apa si evitand parca transeele ramase in urma utilajelor care se ocupa de curatarea plajei.”

Adică afli că “Plaja de la Expirat, in schimb, este pustie.” Adică NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC. Și dacă nu se întâmplă nimic, de ce am fost invitați, în primul titlu, să aflăm “ce se întâmpla pe plaja de la Expirat?”. Ca să aflăm că nu s-a întâmplat nimic???!!!

Asta e bătaie de joc. E ca și cum ai lua de mână un om pe stradă și l-ai invita să-i arăți ceva interesant. Și când ai ajunge la locul cu pricina, i-ai arăta un loc gol, unde nu se întâmplă nimic. Iar tu ai câștigat din plimbarea lui, că a venit trafic pe site, iar el, cititorul a pierdut timp și energie.

De ce nu se include în Codul Penal, la capitolul “înșelăciuni” și ÎNȘELĂCIUNEA DE PRESĂ? S-ar umple cu siguranță tribunalele.

 

 

Abonare
Distribuie:24020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here