Durata de viata a bateriei laptopului, tabletei sau smartphone-ului este unul dintre principalele criterii atunci cand cineva isi cumpara un gadget.

Totul conteaza atunci cand vrei o baterie care sa dureze cat mai mult. Intensitatea luminozitatii ecranului, numarul de aplicatii folosite, daca cititi un text sau va uitati la un film, toate acestea contribuie la o durata mai mare sau mai mica a bateriei.

7tutorials.com a realizat un test pe trei gadgeturi prin care a comparat cat din baterie consuma cele patru browsere principale: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome si opera. Safari nu a intrat in acest comparativ.

Cele trei dispozitive pe care s-a facut comparatia au fost Toshiba Encore 8″, Microsoft Surface Pro 2 si un HP Pavilion dv. 7, pe care a fost instalat Windows 8.1, iar cele patru browsere au fost updatate la ultima versiune.

Pentru ca Toshiba Encore are un singur plan de consum al bateriei “Balanced”, toate celelalte au fost trecute pe acest plan, pentru un comparativ echilibrat.

Cu ajutorul Peacekeeper battery test, a fost realizat si comparativul, iar rezultatele au fost surprinzatoare.

Conform 7tutorials.com, pe toate cele trei dispozitive, Internet Explorer s-a clasat cel mai bine, oferind cea mai mare durata de viata a bateriei. Pe locul 2 s-a clasat Firefox, in timp ce Chrome a ocupat locul trei. Ultimul loc i-a apartinut browserului Opera.

Follow
Distribuie:1020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here