Obișnuiești să arunci la gunoi cojile de banană? Nu vei mai face asta dacă afli ce poți face cu ele!

Ei bine, nu mai arunca la coșul de gunoi cojile de banane pentru ca și stratul protector al bananei este bun de consum, nutriționiștii încadrându-l, mai nou, în categoria superalimentelor.

Potrivit nutriționistei Ella Allred, coaja de banană, deși pare ciudat, este un aliment bogat în nutrienți.  „Fibrele conținute de cojile de banană ajută la regularizarea funcției vezicii. Faptul că este bogată în magneziu, potasiu, vitamina C și B6 nu este de trecut cu vederea”, consideră Allred, scrie a1.ro.

Laura Flores, un alt nutriționist, din San Diego, susține că, pe lângă vitaminele menționate mai sus, cojile de banană mai sunt bogate și în vitamina B12, vitamina A-care ajută la păstrarea sănătății dentare, a inimii, țesutului și a oaselor, dar și în proteine. „Mai conține și polifenoli, caroten și multe altele”, explică Flores.

B6 din cojile bananelor ne întărește sistemul imunitar, ne îmbunătățește sănătatea organismului și a creierului și reglează nivelul de glucoză din sânge, dar ne și binedispune, iar vitamina B12 ajută la buna funcționare a creierului  și a sistemului nervos. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol și la starea de bine, pentru că, spun experții, coaja bananei este bogată și în serotonină sau hormonul fericirii.

Puse în blender cu tot cu coaja obtinem un  smoothie cu  mai multe fibre.

Putem face chiar ceai de banane, pentru un somn natural, cu tot cu coajă.

Inainte de utilizare, curățați bine  învelișul cu oțet.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here