Una dintre cele mai naturale, simple, ieftine și sănătoase metode de a slăbi frumos este dieta cu lămâie. Această dietă este extrem de apreciată de către foarte multe persoane, deoarece în timpul acestei diete nu trebuie să iși schimbe regimul alimentar sau să urmeze unul special.

Lămâia (și implicit sucul de lămâie) conține vitaminele C, A, B si minerale (magneziu, calciu, fier, cupru, fosfor, zinc, seleniu). Astfel ajută la întărirea sistemului imunitar  și este de asemenea un puternic antioxidant.

Mai mult, această dietă ajută la descompunerea nutrienșilor, reglarea metabolismului grăsimilor, purificarea sângelui, reglarea concentrației de zahăr din sânge, stimularea secreției sucurilor gastrice, facilitarea digestiei, stimularea eliminării grăsimilor, stimularea funcționării ficatului, activarea secreției bilei și la reducerea colesterolului.

În ce constă dieta: 

Sucul obținut de la lămâie se amestecă cu apa sau cu ceaiuri naturale (neîndulcite sau îndulcite cu miere sau zaharină). Acesta nu trebuie consumat concentrat deoarece, în cantități mari este foarte periculos pentru stomac. Puteți de asemenea să folosiți sucul de la lămâi ca dressing pentru salate, în cazul în care doriți.

Astfel în prima zi a dietei veți consuma sucul (zeama) de la o lămâie, în a doua zi a dietei sucul de la două lămâi și tot așa până în ziua a șaptea a dietei când veți consuma sucul de la șapte lămâi. Timp de 2 zile trebuie să faceți o pauză (adică în zilele 8 și 9), apoi veți continua să consumați în ordine descrescătoare sucul de la șapte lămâi (în ziua 10), pănă când veți ajunge să consumați sucul de la o singură lămâie (în ziua 16), scrie dieteonline.ro

NU trebuie să urmeze această dietă persoanele care suferă de diferite afecțiuni digestive, biliare sau renale, dar nici copiii și bătrânii!

 

AbonareDistribuie:0200

1 COMMENT

  1. vreau si eu reteta cu lamaie doar atat zeama e la lamaie se bea nu se mananca nimicVoteaza acest comentariu: 3  4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here