Elena Udrea a postat, sâmbătă, un nou mesaj pe Facebook, intitulat ”Denunţătorii buni şi denunţătorii răi”. Mesajul este semnat de echipa de comunicare. Udrea spune că “principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că “a fost căsătorit cu Elena Udrea”.

Udrea arată că Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei: “A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar şi felul în care s-au împărţit apoi către alţi „beneficiari”. Cu toate acestea, DNA şi, apoi, instanţa au considerat că faptele sunt „prea grave”, iar sumele invocate sunt „prea mari” pentru ca Dorin şi Alin Cocoş să poată fi puşi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviţi ca denunţătorii răi. Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni”.

Elena udrea mai spune că “Această stare de fapt – în care oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deşi acţionează în acelaşi sens – dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreţionar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri”.

“După ce DNA şi ÎCCJ s-au opus punerii în libertate, se poate spune că, într-adevăr, principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”.

Sentimentul este că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este ţinta şi că toţi oamenii apropiaţi de aceasta trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu. De altfel, asta se vede şi în dosarul Gala Bute – toţi cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest”, scrie Udrea.

Avocatul Elenei Udrea: “Vom cere înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură”.

Marius Striblea, unul dintre avocații Elenei Udrea, a declarat, joi seara, că fostul ministru al Dezvoltării și Turismului va depune o cerere de înlocuire a arestului preventiv, în dosarul Gala Bute, cu o alta măsură.

Declarația a fost făcută după ce Înalta Curte a decis să respingă contestația, depusă de deputatul PMP, la măsura arestului preventiv, decizia fiind definitivă.
Avocatul a negat că Elena Udrea ar fi facut denunțuri, în fața instanței, joi, când s-a judecat contestația sa.

Pe de altă parte, întrebat cine sunt martorii pe care clienta a anunțat că dorește să îi aducă, Marius Striblea a precizat că nu e vorba despre “persoane care să aibă calitate publică și să fie oameni politici”, doar persoane “care au legătură cu dosarul și pot demonta o parte din acuzațiile procurorilor”.

 

AbonareDistribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here