Cercetătorii au descoperit că dacă eşti prea slab şansele de a dezvolta această boală cresc. Aceste lucru reiese dintr-un studiu, realizat Marea Britanie, care a cuprins un mare număr de persoane: aproximativ 2 milioane. 

Astfel, la o vârstă înainată, riscul de a avea demenţă este mai ridicat dacă eşti subponderal. Rezultatele studiului contrazic multe alte cercetări care arătau că există o legătură între obezitate şi această afecţiune.

“Rezultatele cercetării noastre deschide noi drumuri în căutarea factorilor care determină apariţia demenţei. Dacă reuşim să aflăm care este motivul pentru care persoanele cu un indice al masei corporale mai mare au un risc mai redus să dezvolte demenţă este posibil ca mai departe, cercetătorii să poată dezvolta noi tratamente”, a afirmat autorul coordonator al studiului, Nawab Qizilbash, citat de foxnews.com.

Acesta a mai precizat că a analizat mai multe studii din care reieşea că numărul de persoane bolnave de demenţă ar putea scădea dacă se reduce şi numărul celor care au probleme de greutate şi că acestea i s-a părut “slabe” şi “neconsistente”.

“Prin urmare, am decis să realizăm un studiu plecând de la date statistice. Cercetarea a cuprins 2 milioane de persoane care au fost analizate timp de peste 20 de ani”, a mai spus Nawab Qizilbash, adăugând că studiile anterioare au cercetat de 10 ori mai puţine persoane.

În cadrul studiului a fost calculat indicele masei corporale şi s-a ajuns la concluzia că oamenii care au un indice al masei corporale mai mic de 20 au un risc mai mare cu 34% să dezvolte demenţă, comparativ cu persoanele care au un indice al masei corporale normal, cuprins între 20 şi 24,9. În schimb, persoanele care sunt obeze au un risc mai mic cu 29% să aibă la bătrâneţe această afecţiune, decât persoanele cu o greutate normală.

Specialiştii mai spun că s-a mai observat că demenţa duce la scăderea greutăţii, chiar şi cu 10 ani înainte ca diagnosticul să fie pus.

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here