Exerciții pentru subțierea pulpelor, în doar câteva minute pe zi

Home > Exerciții pentru subțierea pulpelor, în doar câteva minute pe zi

O femeie nu trebuie sa faca investitii masive in abonamente la sala pentru a obtine picioare mai subtiri. Singurul lucru de care are nevoie pentru subtierea pulpelor este vointa sa faca cateva exercitii acasa!

Pentru a obtine picioare tonifiate, fara cresterea masei musculare si, implicit, ingrosarea pulpelor, nu ai nevoie sa folosesti aparatele sofisticate din salile de fitness si sa platesti abonamente scumpe. Iti poti subtia si acasa pulpele efectuand cateva exercitii simple!

Cercurile imaginare

Stai intinsa pe spate, cu privirea in tavan, cu bratele pe langa corp si cu palmele lipide de podea. In aceasta pozitie, ai picioarele intinse. Incepe exercitiul tinandu-ti varful piciorului in sus, catre tavan. Ridica piciorul roteste-l lent in aer, facand practic un cerc imaginar paralel cu tavanul. Fa cinci rotatii intr-o directie, si alte cinci in cealalta directie. Apoi repeta miscarea cu celalalt picior. Alterneaza si fa cercurile imaginare timp de cinci minute.

Genoflexiuni

Stai in picioare cu picioarele departate, pe aceeasi linie cu umerii tai. Pentru a spori eficienta exercitiului, poti tine in maini fie doua sticle de 500 de mililitri pline cu apa, fie doua greutati de doua sau trei kilograme, pe care le poti cumpara din magazinele sportive. Din aceasta pozitie, flexeaza genunchi tinand in maini greutatile. Daca vrei sa-ti lucrezi si bratele, poti sa-ti ridici mainile inainte sau in lateral in timpul coborarii. Executa trei serii de genoflexiuni de catre 30 de de repetari seria.

Tensiune pe vine

Indeparteaza-ti picioarele, tinandu-ti varfurile orientate spre exterior, la aproximativ 45 de grade. Palmele le tii sprijinite pe pulpe, iar spatele drept. Din aceasta pozitie, coboara pana ajungi pe vine, in punctul pana in care poti sa te ghemuiesti fara sa-ti modifici pozitia picioarelor sau a spatelor si mentine acea pozitie joasa timp de 30 de secunde. Este un exercitiu care se realizeaza lent, fara graba. Zece astfel de repetitii sunt suficiente pentru tensionarea musculara a pulpelor.

Lovituri de picioare

Cu siguranta ai vazut suficiente filme cu batai in care actorii lovesc cu picioarele. Cam asa se executa si acest exercitiu, doar ca tu nu vei cauza daune fizice. Sta drept, cu mainile in talie si cu picioarele departate. Din aceasta pozitie fa-te ca lovesti cu piciorul in lateral si apoi revino la pozitia initiala. Repeta miscarea si cu celalalt picior. Fa trei serii de cate 30 de repetitii, pe fiecare picior in parte.

Exercitiul broasca

Stand intinsa pe spate, cu bratele relaxate si pozitionate pe langa corp, indoaie-ti genunchii simultat si adu-i la piept, dar in pozitie de departat. Practic, arati ca o broasca pe spate in acest exercitiu sau ca si cum ai innota in stil bras. Asadar, din pozitia cu picioare intinse si lipite, indoaie genunchii si aduna-ti picioarele spre piept, presand (fara maini) genunchii catre podea, pe lateralele trunchiului tau.

VEZI VIDEO

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here