Fondatorul Wikileaks a vorbit despre presupusa închisoare CIA care a existat în România, spunând că ţara noastră are datoria de a se ancheta.

Un subiect foarte sensibil în România, comentat de Julian Assange, în cadrul unei dezbateri la Gandul.info, este cel al închisorii CIA care ar fi existat în ţara noastră.

“Nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să îl comită decât să asasineze sau să ţină în captivitate în secret oameni. SUA fac asta şi corup România în cel mai grav mod. Este vital ca România să arate că asemenea abuzuri nu sunt tolerate şi să se ancheteze pe ea însăşi”, a spus fondatorul Wikileaks.

Întrebat, în cadrul aceleiaşi dezbateri, despre nevoia unei apropieri de SUA pentru a crea o anumită umbrelă în faţa unei eventuale agresiuni ruseşti, Assange a comentat că o asemenea discuţie “este o procărie totală”.

“România primeşte ce vrea de la Rusia. Sigur că pe termen lung poate fi o ameninţare, dar România trebuie să se poziţioneze cu atenţie în relaţie cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Şi SUA fac un tip de anexare în România sau alte ţări, anexând sistemele electronice”, a declarat Assange.

Abonare
Distribuie:76000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here