Celebrul hacker GUCCIFER, care a spart contul de e-mail al şefului SRI, a fost identificat. GUCCIFER este același care, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete autohtone.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală , împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, au percheziţionat, miercuri, locuinţa lui Marcel Lazăr Lehel, din judeţul Arad, potrivit Mediafax.

Marcel Lazăr Lehel a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au prins din nou. Miercuri dimineață, polițiștii și jandarmii au descins la casa hackerului din Arad.

Acum, la viitoarea condamnare se vor adăuga și cei trei ani.

Ancheta DIICOT a avut la bază informațiile furnizate de structurile specializate din SUA, respectiv US Secret Service. De altfel, hackerul este cel care a spart contul de e-mail al fostului secretar de stat american Colin Powell, potrivit site-ului Sursa Zilei.

Printre cei afectaţi de acţiunile lui “Guccifer” se află şi actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Forţelor Aeriene, şi preşedintele MetLife (companie de asigurări).

 

Distribuie:1010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here