Mai mulţi copii au fost muscaţi de căpuşe într-un parc situat în cartierul Mărăşti, iar aproape 40 de mămici au cerut primăriei clujene să ia măsuri.

Printre pericolele care au apărut o dată cu temperaturile ridicate de afară se numără şi căpuşele, acestea creând panică în primul rând printre mai multe mămici care îşi lasă copiii la joacă într-un parc situat pe strada Anina, în zona hypermarketului Kaufland din Mărăşti, scrie citynews.ro.

În ultima săptămână ar fi fost muşcaţi trei copii, pe unul dintre aceştia fiind găsite 14 căpuşe.

“Sunt mămica disperată a unei fetiţe muşcate de o căpuşă. Până aici nimic ce v-ar putea privi, dar am descoperit în părculeţul pe care îl frecventăm încă 2 copii muşcaţi de căpuşă. Copiii nu au fost în alte locaţii şi singura sursă ar fi părculeţul. Pe unul dintre copii mămica a găsit 14 căpuse. Iar o bonă şi-a găsit după ureche o căpuşă. Aşadar, rugămintea noastră, a cel puţin 35-40 de mămici care îşi aduc copiii în părculeţul de lângă strada Anina, nr.4, este să trimiteţi o echipă care să deratizeze sau să stropească împotriva căpuşelor dată fiind isteria creată de boala Lyme şi tot ce implică ea”, le-a cerut ajutorul reprezentanţilor primăriei clujene una dintre mămicile care şi-a găsit copilul muşcat de căpuşă.

Autorităţile au anunţat că vor lua măsuri şi, în perioada imediat următoare, firma Coral urmează să facă o dezinsecţie în parcul respectiv.

loading…

Abonare
Distribuie:361020

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here