Fostul ambasador al SUA în România în perioada 2009-2012, Mark Gitenstein, afirmă, într-un articol publicat în ediția de Europa a Wall Street Journal, că „România și întreaga lume au fost uimite de victoria lui Iohannis” la prezidențiale.

„Este esențial… ca Iohannis și Ponta să colaboreze pentru a întări statul de drept”, mai precizează acesta, adăugând că „Ponta este cel care în vara anului 2012 a respectat cerințele Comisiei Europene și a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei”, scrie obiectiv.info.

„SUA, UE și Angela Merkel au susținut neabătut statul de drept și lupta anticorupție, sprijinul culminând cu o listă de recomandări specifice pentru România din partea UE… Ponta a respectat aceste cereri și a adus România înapoi de pe marginea prăpastiei”, afirmă Gitenstein.

Gitenstein menționează în articolul „A Chance for Lasting Change in Romania”, că „alegerile prezidențiale reprezintă o schimbare fundamentală de direcția în politică românească și, să sperăm, un punct de cotitură spre Vest, democrație, statul de drept și transparență”.

Fostul ambasador american mai spune că în România se dă o luptă titanică încă din 1989, între forțele reformiste, încurajate de UE, FMI, BM și diplomații occidentali, pe de o parte, și baroni și oligarhi, de cealaltă parte.

Abonare
Distribuie:0140

1 COMMENT

  1. Nici vorba.Victor Ponta a trinut Romania pe linia p.s.d-ului…. fara MERITOCRATIE, ci numai cu slugi politice:esti in psd ai tot ce-ti doresti :functii(desi n-ai merita) bani (ai verde la semaforul furtului) s.a.m.d Dar saracii americani ori nu stiu ori i-si vand si ei sufletul pentru atentii(ca tot romanul). P.S este limbajul meu necorespunzator urechilor p.s.d-iste ? atunci cenzura fa-ti treaba.!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here