Multi dintre romani încă nu au uitat modul in care a reactionat Biserica Ortodoxa imediat dupa tragedia de la Colectiv. O romanca si-a afisat pe usa un mesaj foarte dur la adresa preotilor.

Claudia Tutuman din Drobeta Turnu Severin si-a lipit pe usa un afis in care tine sa aduca aminte cum au justificat reprezentantii BOR faptul ca niciun preot nu a venit la Colectiv, imediat dupa tragedie, pentru a tine o slujba in memoria tinerilor decedati. „Nu raspund cercetorilor cu sutana”, a adaugat Claudia pe Facebook.

Postarea Claudiei a primit peste 4.000 de like-uri si a fost share-uita de peste 2.000 de ori. Evident ca au aparut si comentarii negative, scrie aktual24.ro.

„Vine popa sa-ti sfinteasca casa si tu ai o foaie cu o duma retarda lipita pe usa..”cersetori cu sutana”, preotul care a venit la mine nu a acceptat bani. Diferenta dintre „cersetori” si tine, daca ar fii s-o luam logic, e ca tu cersesti like-uri, atentie, pe cand ei ceva palpabil, dar nici pe-ala.

Adevarul este ca exista oameni si oameni, iar tu cataloghezi..ceea ce te deranjeaza cand iesi in lume si aia, la randul lor te catalogheaza ca tigani, hoti.. E reversul medaliei, poti sa refuzi si totusi sa-ti pastrezi manierele, nu sa-l faci „cersetor cu sutana”. Daca vedeam eu ca ai scris asa ceva, sincer ma pisam pe usa ta, sa inveti ce e respectul. Care e treaba cu „#colectiv”?

V-ati plans atata ca sunt 18.500 de biserici/ 450 de spitale(care e intr-adevar o rusine)..Insa, in continuare sunt 30.000 de cluburi. Bisericile se construiesc de sute de ani, cluburile de cand? Poate sunt atatea sa ne aminteasca sa ne fie „frica de Dumnezeu”, care nu inseamna altceva decat sa respecti cele 10 porunci,cat poti, cat vrei. Te duci la biserica si dai 1 leu pentru o lumanare, pe care o inchini in cinstea persoanelor tale dragi.

In orice club te duci, sa cinstesti un pahar de whiskey de la 20-40 de lei, apa cumparata cu 1 leu, vanduta cu 10 lei! Cluburile fac parte din viata de noapte, viata de strada..Viata e grea, asa ca hai sa ne distram week-end de week-end in club”, a scris un roman suparat pe pagina Claudiei.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here