Băuturile dietetice nu sunt chiar atat de sănătoase pe cât se spune. În plus, ele adaugă kilograme nedorite celor care le consumă des. Specialistii de la o facultate de medicina din Texas au facut un studiu in care au comparat evolutia fizicului persoanelor care au consumat bauturi dietetice timp de aproape zece ani si a celor care nu au consumat deloc, scrie Men’s Health. In cazul persoanelor care au consumat bauturi dietetice in mod regulat, cresterea in greutate a fost mai mare cu 70%. Aceasta problema poate fi cauzata de ingredientele pe care le contin.

Multe sunt daunatoare pentru sanatatea consumatorilor si adauga kilograme nedorite.

Caramel. Acesta este adaugat pentru obtinerea culorii dorite. El contine o substanta numita 4-metilimidazol, ea ducand la aparitia cancerului pulmonar. Autoritatile in domeniu au ajuns la concluzia ca oamenii sunt expusi acestui pericol daca beau des bauturi care contin caramel sau consuma alimente care il contin.

Aspartam. Acest indulcitor scazut in calorii nu prezinta probleme la majoritatea oamenilor, insa unii nu il pot metaboliza. Studiile pe animale au aratat ca aspartamul poate provoca si cancer. In plus, el induce corpul uman in eroare si provoaca acumularea de kilograme in plus. Corpul are tendinta de a da semnale de foame si de a inmagazina mai multa grasime, totul din cauza aspartamului.

Arome naturale. Denumirea este prezenta pe eticheta bauturilor diettice, aromele naturale fiind extrase din condimente, fructe, legume si ierburi. Ele sunt derivate din ingrediente prezente in natura, insa nu sunt neaparat si o alegere sanatoasa. Consumatorii trebuie sa se gandeasca la faptul ca “zero calorii” poate insemna, uneori, “kilograme nedorite in plus” sau chiar afectiuni precum cancerul.

Sursa: ziarulring.ro

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here