Piatra de alaun este recunoscută ca fiind o alternativă naturală la deodorantele din comerţ. Dacă eşti conştientă de pericolul pe care-l are aluminiul existent în antiperspirantele din comerţ frumos parfumate şi-ţi doreşti să încerci un produs natural poţi să încerci piatra de alaun sau un deodorant handmade care poate să conţină pulbere din piatră de alaun. Eficienţa lor este testată şi mulţi utilizatori s-au declarat mulţumiţi, continuând să achiziţioneze aceste produse.

Pentru pregătirea deodorantului mai aveam nevoie de încă 2-3 ingrediente.

Apă de flori-  apă de trandafiri, orice apă florală sau pur și simplu apă plată.

Bicarbonat de sodiu– pudra de alaun este un excelent antiperspirant, dar, pentru că vine vara, m-am gândit să îi dau un mic ajutor, iar bicarbonatul este excelent pentru asta.

Recipient tip spray –nu este un ingredient, dar este necesar pentru utilizarea în condiții optime a produsului, puteți refolosi unul vechi pe care îl dezinfectați înainte de utilizare sau cumpărați unul nou

Rețeta

Este foarte simplă. În 70 de ml de apă de trandafiri am dizolvat 1 linguriță de pudră de alaun și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Dacă vi se pare că procesul de topire nu are loc suficient de repede puteți pune compoziția de mai sus pe baie de aburi, dacă apa este caldă granulele de pudră de alaun se vor topi mai repede.

Și asta a fost tot. Deodorantul rezultat se aplică foarte ușor pentru că folosesc un vechi pulverizator, iar parfumul este foarte discret. Dacă doriți o variantă mai parfumată se pot adăuga aproximativ 20-30 de picături de uleiuri esențiale, dar trebuie să știți sigur că nu aveți reacții alergice la ele.

Alte efecte miraculoase ale prafului din piatra de alaun

Elimină mirosul neplăcut al picioarelor

Fiind absorbantă şi antibacteriană, pudra de alaun poate fi folosită cu succes pe pielea picioarelor, pentru a îndepărta mirosul neplăcut.

Ajută în tratamentul acneei

Pudra de alaun ajută la reglarea secreţiei de sebum a pielii, ceea ce o face sigură de folosit chiar şi de către persoanele care suferă de acnee. Amestecată cu un gel de aloe vera se va obţine un tratament natural răcoritor, indicat chiar şi persoanelor cu erupţii acneice.

 Previne iritaţiile pielii după epilat şi firele crescute sub piele

Majoritatea femeilor cu pielea sensibilă se luptă cu iritaţiile de după epilat. Aplicată la scurt timp după acest procedeu, pudra de alaun calmează orice iritaţie şi preîntâmpină apariţia firelor de păr crescute sub piele.

Te scapă de transpiraţie

Poate că nu este la fel de practică precum un antiperspirant de la magazin, însă pudra de alaun este foarte eficientă şi în ceea ce priveşte eliminarea mirosului neplăcut al transpiraţiei. În primul rând este un produs natural, ceea ce nu putem spune despre deodorantele din comerţ, iar în al doilea rând este hipoalergică. Preţul mic este şi el un alt atu demn de luat în considerare.

Face minuni împotriva mătreţii

Dizolvată în şamponul obişnuit, pudra de alaun redă strălucirea şi supleţea părului, îl curăţă de impurităţi şi ajută la eliminarea mătreţii.

Lavinia-Andreea Leopa

AbonareDistribuie:0030Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here