Intensificarea luptelor din Ucraina aproape la nivelul declanşării conflictului armat din regiunea de est a ţării determină Alianţa Nord-Atlantică să ia măsuri de protecţie împotriva unor eventuale atacuri armate la graniţele NATO.

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să suplimenteze prezenţa în Europa de Est, în contextul ucrainene, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.  “Avem deja o prezenţă sporită a NATO în Bulgaria şi în alte ţări partenere din estul Europei. Am suplimentat numărul militarilor care participă la exerciţii terestre. Am pus la dispoziţie mai multe avioane şi mai multe nave, sporind prezenţa militară NATO pe teritoriile aliaţilor noştri est-europeni. Vom încuraja această tendinţă”, a spus Stoltenberg, citat de Bloomberg.

NATO are în vedere şi aplicarea unui plan ce prevede desfăşurarea unei forţe de reacţie rapidă şi crearea unor centre de comandă şi control în cel puţin şase ţări din Europa de Est – Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, România şi Bulgaria.

 

Abonare
Distribuie:0010Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here