BBC, citat de hotnews.ro, publica povestea lui Nicolas Sfintescu, un francez cu origini romanesti, care are in centrul Parisului un restaurant numit L’Amare. In seara atacului, in localul sau, aflat vizavi de restaurantul La Casa Nostra, unde au fost ucisi cinci oameni, se aflau in jur de 20 de clienti. Cand un atacator a deschis focul, Nicolas a auzit imediat focurile de arma. “Le-am spus: Treceti toti sub mese si in spatele barului”, a declarat el. Dupa ce s-au ascuns au auzit infricosati haosul de peste drum, scrie aktual24.ro.

Nicolas Sfintescu, patronul unui bar din centrul Parisului a devenit erou in seara atentatelor din Paris.

Aflat la cativa pasi de unul dintre localurile la care au avut loc, vineri seara, atentate teroriste, a realizat ca ceva rau se petrece in apropiere. A tras storurile din metal si si-a trimis toti clientii in apartamentul sau aflat la etaj. Acolo le-a dat oamenilor de mancat si de baut.

Au stat acolo pana la ora 4 dimineata. Cand au iesit afara si-au dat seama ca ca tragedia s-a petrecut la cativa pasi de ei.

“Am asteptat inca 10 minute inainte sa ne ridicam in picioare. Apoi cativa oameni s-au dus sa vada ce s-a intamplat. N-am vrut sa ma duc pentru ca nu am vrut sa vad oamenii morti. Pe jos era sange si se vedeau gaurile lasate de gloante in ferestrele La Casa Nostra. Aveam si noi mese pe trotuar, dar era putin cam rece asa nu fusese nimeni pe terasa. Am fost foarte, foarte norocosi”, a povestit Nicolas.

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here