Propunerile de plan cadru, lansate în dezbatere de Ministerul Educaţiei, au stârnit indignarea unui cunoscut profesor focşănean.

Ministerul Educatiei a lansat in dezbatere publica 3 propuneri de plan-cadru pentru invatamantul gimnazial. Documentul face referire la disciplinele de învăţământ pentru elevii de la clasele V-VIII şi câte ore vor fi consacrate fiecărei materii.

Potrivit propunerilor, din programă ar urma sa dispara limba latină, o oră de limba română de la clasa a V-a, iar disciplina istorie va rămâne cu o oră pe săptămână.

Profesorul focşănean Florinel Agafiţei se arată indignat de aceste propuneri şi a adresat o scrisoare deschisă în care demontează punct cu punct propunerile Guvernului.

“DUMNEZEU SĂ-I IERTE! – ÎNCEPUT DE ETNOCID CULTURAL ÎN ROMÂNIA CONTEMPORANĂ – MĂSURI CE SE VOR A FI LUATE ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN, PE CARE NICI REGIMUL LUI CEAUŞESCU NU LE-A LUAT!

Pentru a înţelege mai bine sensul dat expresiei “etnocid cultural” ne folosim de explicaţia oferită de Enciclopedia liberă – se poate merge şi la DEX!: “Genocidul cultural, numit şi etnocid, reprezintă distrugerea culturii, limbii şi identităţii etnice a unui popor sau a unei grupări etnice fără a-i distruge biologic pe indivizii acelui popor sau grupări etnice. În concluzie diferenţa dintre genocid şi genocidul cultural este aceea că în cadrul unui genocid are loc o exterminare biologică pe când în cazul unui genocid cultural persoanele individuale sunt lăsate în viaţă dar li se distruge identitatea etnică”. CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI

 

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here