Compresele cu varza au fost folosite drept remediu natural impotriva durerilor articulare pentru sute de ani. Si asta pentru ca varza este bogata in vitamine si fitonutrienti, precum antocianina si glutamina, ambele avand propietati antiinflamatorii. E vorba, bineinteles de primele masuri luate acasa in cazul confruntarii cu durerea. Daca vrei sa afli mai multe despre compresele si cataplasmele cu varza, citeste randurile urmatoare.

Atat compresele cu varza, cat si cataplasmele se aplica extern, in zona suparatoare, cu scopul de a permite elementelor „vindecatoare” din varza sa fie absorbite de catre organism. Singura diferenta dintre acestea este la nivel de structura. Astfel, compresele se folosesc si de un preparat lichid (cum ar fi ceaiul), iar cataplasmele se folosesc de varza intreaga, putin zdrobita. In general, este recomandat sa folosesti comprese pentru dureri intr-o anumita zona, dureri de cap ori probleme digestive si cataplasme pentru iritatii ale pielii, rani minore ori arsuri minore.

La ce se mai folosesc compresele cu varza

– Entorse si luxatii

– Eczeme infectioase

– Dureri reumatice

– Nevralgii

– Astm

– Ameteala, irascibilitate

– Guta

– Malarie

– Pojar

De obicei este bine sa fie aplicate calde, dar le poti aplica si reci, cand vine vorba de iritatii si umflaturi ale pielii. Pentru a nu-ti pata hainele, poti sa infasori frunzele de varza (pe care le-ai spalat bine inainte) intr-o folie. Tine minte ca cele mai bune frunze sunt acelea mai groase, pentru ca ele contin mai mult suc de care are organismul tau nevoie.

Compresa se prepara taind in bucatele foarte mici frunzele de varza sau dandu-le printr-un blender curat (sau chiar storcator de fructe). Nu-ti mai ramane decat sa imbibi o compresa sterila (sau un prosop curat) in lichidul obtinut si sa o aplici pe zona care-ti da batai de cap. In general, este bine sa nu schimbi compresele, macar de doua ori pe zi. In cazul iritatiilor, e recomandat sa mai lasi pielea sa respire macar pentru perioade de cate o ora.

Cataplasme cu varza

Cataplasmele se folosesc, in general, mai mult pentru entorse si luxatii. Ca sa prepari o cataplasma cu varza, nu e nevoie decat sa alegi frunzele de cel mai aprins verde si sa le speli bine, inlaturand apoi nervurile. Apoi trebuie sa le asezi pe o suprafata tare, cum este tocatorul, si sa le zdrobesti pe ambele parti. Dupa care le aplici pe zona dureroasa si te asiguri ca le-ai fixat cat mai bine, ca sa nu te jeneze mai tarziu. In general, cataplasmele cu varza sunt mai eficiente daca le lasi sa actioneze peste noapte si repeti actiunea cu noi cataplasme pana la vindecarea completa.

 

Sursa: divahair.ro

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here