Google si alte companii IT isi intaresc mecanismele de aparare impotriva incercarilor Agentiei Nationale de Securitate (NSA) a Statelor Unite ale Americii de a aduna informatii despre utilizatori.

Google isi dezvolta armele tehnologice impotriva NSA, ca si alte firme IT din Silicon Valley, care incearca sa faca mult mai dificil si mai scump accesul Agentiei Nationale de Securitate la datele utilizatorilor, anunta Time.

Gigantul IT instaleaza un cablu de fibra optica sub oceanele lumii, o investitie foarte mare care insa va permite companiei sa protejeze mult mai bine datele clietilor sai. De asemenea, compania securizeaza o mare parte a informatiilor sale pentru ca acestea sa fie in siguranta.

O serie de companii IT au colaborat cu NSA atunci cand Agentia Nationala de Securitate le-a cerut informatii, in timp ce altele sustin ca nu au stiut nimic despre activitatile acestei institutii.

Dezvaluirile lui Edward Snowden au determinat firmele din Silicon Valley sa nu mai coopereze cu NSA in ceea ce priveste adunarea informatiilor.

“Vreau sa lucrez la partea defensiva a lucrurilor”, a spus Eric Grosse, directorul de Securitate din cadrul Google, cand a fost intrebat despre actiunile companiei in acest domeniu. 

Distribuie:2000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here