Primele rezultate ale referendumului din Crimeea la ieşirea de la urne arată că o majoritate covârşitoare, de 93% a votat în favoarea trecerii Crimeii sub autoritate rusă.

Potrivit primelor rezultate la ieşirea de la urne, după încheierea procesului de votare, locuitorii Peninsulei Crimeea au votat în proporţie de 93 la sută în favoarea secesiunii şi numai 7 la sută în favoarea menţinerii actualului statut al crimeii, ca parte a Ucrainei,  informează The Guardian.

În cadrul scrutinului, locuitorii din Crimeea au avut de ales dacă vor trecerea teritoriului autonom al Ucrainei în Federaţia Rusă sau dacă vor să rămână în continuare o regiune a Ucrainei, însă cu o autonomie extinsă.

Niciuna dintre întrebările de pe buletinul de vot nu le-a dat cetăţenilor posibilitatea de a opta pentru excluderea controlului Rusiei asupra Crimeii.

Un milion şi jumătate de cetăţeni cu drept de vot au fost chemaţi, duminică, la urne. Ei nu au ales menţinerea statutului actual al regiunii, care presupune o subordonare faţă de Kiev.

Uniunea Europeană consideră votul de azi ilegal şi ilegitim.

Distribuie:1020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here